Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Χιλιάδες πιστοί στη λιτανεία για τον Άγιο Πέτρο Μόσχας

mosxa litaneia-24
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2015 στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο για την συμπλήρωση 700 χρόνων από την εκλογή του Αγίου Πέτρου πρώτου Μητροπολίτη Μόσχας και την ίδρυση της Μονής του Σωτήρος.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας.
Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την χειροτονία πρεσβυτέρου του διακόνου Ευγενίου Γκολοβίν.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Πέτρου, από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού έως και τις πύλες του πύργου του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας στη Μόσχα, στην λιτανεία συμμετείχαν πάνω από 10.000 πιστοί.
Τέλος ο Πατριάρχης από τις πύλες του Κρεμλίνου που είχε περάσει το κατώφλι ο Άγιος Πέτρος το 1935, κήρυξε και τον θείο λόγο και ευχήθηκε στους πιστούς φώτιση και δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου