Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Αλβανικών Δήμων συγκρότησαν οι Αλβανοί στη νότια Σερβία

Εκπρόσωποι πέντε κομμάτων των Αλβανών της νότιας Σερβίας συγκρότησαν, το Σάββατο, Ένωση των δήμων Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα ως απάντηση στην Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, που προβλέπεται από τη συμφωνία των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας.
Στόχος της Ένωσης Αλβανικών Δήμων είναι οι Αλβανοί στη νότια Σερβία να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Σέρβοι στην Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο.
Στους δήμους Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα, από τους συνολικά 114 συμβούλους, οι 74 είναι αλβανικής εθνικότητας.
Η απόφαση για την ίδρυση της Ένωσης Αλβανικών Δήμων στη νότια Σερβία ελήφθη κατά πλειοψηφία από τους 68 παρόντες στη συνεδρίαση το Σαββάτου. Στη συνεδρίαση δεν έλαβαν μέρος οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Μέντβετζα, επειδή την Κυριακή διεξήχθησαν στον δήμο πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών, Γιονούζ Μουσλίου είπε ότι στόχος της ένωσης είναι να διασφαλίζει για τους Αλβανούς δικαιώματα που προβλέπονται για τους Σέρβους στην Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, ιδιαίτερα τα δικαιώματα στον τομέα της αστυνόμευσης, στο δικαστικό σύστημα, στο σύστημα υγείας και ότι οι Αλβανοί στη νότια Σερβία «δεν αναζητούν τίποτα περισσότερο από αυτό που έχουν οι Σέρβοι στην Ένωση Σερβικών Δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες