Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Mađarska traži od Srbije da kontroliše migrante

Mađarska traži od Srbije da kontroliše migranteFoto: Beta, AP
Mađarska je danas tražila od srpskih vlasti da preduzmu mere protiv migranata koji napadaju mađarsku policiju na granici sa Srbijom.Policija s mađarske strane granice upotrebila je suzavac i vodene topove pošto je više stotina migranata probilo ogradu od bodljikave žice.
Sukobi na granici su danas izbili, pošto su migranti bacali kamenice i flaše na mađarsku policiju koja je uzvratila suzavcem i vodenim topovima.
Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je rekao da su mađarske vlasti poslale srpskoj vladi zahtev da reaguje.
"Pobegli smo od ratova i nasilja i nismo očekivali takvu brutalnost i nehumano ponašanje u Evropi", rekao je Iračanin Amir Hasan potpuno mokar od vodenih topova i sa suzama u očima od suzavca.
Sukobi su izbili na prelazu Horgoš gde su srpske vlasti poslale ambulantna kola, mada za sad nije poznato koliko je ljudi povrđeno.
Mađarske vlasti su sapštile i da su uhapsile 519 migranata koji su pokušaluida pređu granicu otkada je juče stupio na snagu zakon kojim je kao krivično delo okarakterisan ulazak u zemlju iz Srbije van graničnog prelaza. Pokrenuto je 46 krivičnih postupaka, a dvojica Iračana su proglašena krivim i proterani iz Mađarske sa zabranom ulaska na neko vreme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...