Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μαυροβούνιο: Έντονες πολιτικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οκτώβριος 18, 2015.

Έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαδηλώσεις  επικρατούν στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και βίας κατά των υποστηρικτών του Δημοκρατικού Μετώπου, καθώς οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν τους διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου.



«Με ωμή βία, ο  Μίλο Τζουκάνοβιτς, έχει φέρει το Μαυροβούνιο στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να υπερασπισθεί  τη δικτατορία του», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Μετώπου, Κοτζά Πάβλοβιτς.
 
Η ηγεσία της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Μετώπου, ζητά την παραίτηση του Τζουκάνοβιτς τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά και άρχισε διαδηλώσεις πριν από είκοσι ημέρες και συνεχίζονται, χωρίς να έχει ληφθεί άδεια από τις αστυνομικές αρχές, όπως σημειώνεται.

Τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου αναφέρουν ότι στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών τραυματίστηκε ο βουλευτής Νεμπόισα Μεντόγεβιτς και ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος, Μπράνκο Ραντούλοβιτς.

Ενώ έχουν τραυματισθεί δεκάδες διαδηλωτές και αρκετοί αστυνομικοί.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν ζητούν την παραίτηση του Τζουκάνοβιτς και φωνάζουν «Κλέφτης!» στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες