Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η περιοχή των Βαλκανίων απειλείται από 4 χιλιάδες τζιχαντιστές

Η περιοχή των Βαλκανίων απειλείται με περισσότερους  από 4.000 τζιχαντιστές, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί,  οι οποίοι  τονίζουν ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι υπαρκτό στα Βαλκάνια βάσει των δεδομένων των πληροφοριών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης – συνεχίζει το δημοσίευμα- η κύρια ‘φωλιά’ τους βρίσκεται στη Βοσνία.
Έγινε, πια, επισήμως γνωστό, ότι η δολοφονία δύο στρατιωτών στο Σαράγεβο ήταν τρομοκρατική πράξη από θρησκευτικούς εξτρεμιστές Ουαχάμπι, όπως σημειώνει η αλβανική του Κοσσυφοπεδίου Koha.net.
Οι αστυνομικές αρχές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη έχουν εισβάλλει σε κρησφύγετα ισλαμιστών και έχουν συλλάβει περισσότερους από 200 ακραίους ισλαμιστές από τους οποίους οι 50 έχουν επιστρέψει από τα πεδία των μαχών του Ιράκ και της Συρίας. Στη χώρα αυτή είναι γνωστό ότι υπάρχουν περίπου 3.500 Ουαχάμπι.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι, πέραν από τους ισλαμιστές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, απειλή για την ασφάλεια των Βαλκανίων αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστές του Σάντζακ (Σερβία) και του Κοσόβου, οι οποίοι μάχονται στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών αυτών οι μαχητές Τζιχάντ, τώρα στη Συρία,  είναι πάνω από 400.
Αυτοί αποτελούν τον πυρήνα του ευρύτερου κινήματος Ουαχάμπι στα Βαλκάνια, που χρηματοδοτούνται από την Βιέννη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κέντρο των ριζοσπαστών  ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου