Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρώσοι έκαναν γυαλιά καρφιά την πρεσβεία της Τουρκίας

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα, την επομένη του θανάτου ενός ρώσου πιλότου του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια των παραθύρων της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός Ρώσου πιλότου το αεροσκάφος του οποίου κατέρριψε η Τουρκία, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.
Οι διαδηλωτές, ηλικίας οι περισσότεροι μεταξύ 20 και 30 ετών, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στη διπλωματική αποστολή της Τουρκίας όπου φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας.

  Το πλήθος εκτόξευσε μπουκάλια όπως επίσης χάρτινα αεροπλανάκια εναντίον της πρεσβείας, ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν τα συνθήματα «η Τουρκία θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο» ή «πισώπλατη μαχαιριά», επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 Οι διαδηλωτές, που ήταν τουλάχιστον 500 σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου, κρατούσαν επίσης σημαίες της Ρωσίας και της Συρίας κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους μπροστά από την πρεσβεία, που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου