Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Σερβία δεν θα δημιουργήσει κέντρα συλλογής μεταναστών


 



Νοέμβριος 25, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η Σερβία επιδιώκει πολιτισμένη μεταχείριση στους μετανάστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσει κέντρα συλλογής  μεταναστών.


Ο Ντάτσιτς συμμετείχε στο Βερολίνο στην ετήσια διάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Άσπεν.

Η Γερμανία, όπως είπε ενδιαφέρεται πιο πολύ για την  μεταναστευτική κρίση παρά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναφερόμενος στην κατάσταση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί  και να επηρεάσει την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη υποβάλλει κοινή θέση σχετικά με τη συμπεριφορά των χωρών όσον αφορά τα σύνορά τους.

«Η ΕΕ στηρίζει το κλείσιμο των συνόρων ή την ελεύθερη ροή των μεταναστών; Αυτό είναι το ερώτημα  καθώς άλλες χώρες έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων τους και εάν αυτό επεκταθεί η Σερβία και η πΓΔΜ θα κλείσουν τα σύνορά τους», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

«Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας, θα έχουμε μια πολιτισμένη στάση απέναντι στους μετανάστες, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε τη Σερβία σε «κέντρο συλλογής» μεταναστών, αφού δεν θα μπορούν, πια, να πηγαίνουν στη δυτική Ευρώπη», είπε ο Ντάτσιτς μετά τη συνάντηση του Βερολίνου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Beta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου