Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

HAOS U SIRIJI: Turski lovac F-16 oborio ruski suhoj 24, piloti se spasli iskakanjem!

Privatna turska televizija Haberturk objavila je danas video snimak na kojem se vidi kako se mlazni borbeni avion u plamenu ruši u blizini tursko-sirijske granice.
Iako u početku nije bilo jasno čiji je avion oboren jer se nagađalo da li je u pitanju F 16, MiG-23 posle detaljne provere i nalaza utvrdilo se da se radi o ruskom lovcu SU-24 čiji piloti su se spasli iskakanjem.
- Vojni avion koji je Turska danas oborila na granici sa Sirijom je letelica Su-24 ruske proizvodnje, saopštili su izvori iz Predsedništva Turske, navodeći da je avion oboren u skladu sa turskim propisima nakon što je povredio vazdušni prostor Turske i bio 10 puta upozoren u roku od pet minuta. Isti izvori navode da je predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o obaranju aviona obavestio načelnik Generalštaba turske vojske i da će razgovarati sa premijerom Ahmetom Davutogluom, preneo je Rojters.
 Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u Siriji, na granici sa Turskom, oboren ruski avion Su-24 i to najverovatnije tako što je gađan sa zemlje. Ministarstvio odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor, prenosi Tas s. Avion se nalazio na visini od 6.000 metara. Ministarstvo je saopštilo da su piloti uspeli da se katapultiraju i sada se utvrđuje šta se dogodilo sa njima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες