Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Od danas obavezne zimske gume


na svim točkovima

Tanjug | nedelja, 01.11.2015. | 09:39

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni
Vozači u Srbiji će od danas na svojim vozilima morati da imaju zimske gume na sva četiri točka, ukoliko se na putevima nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju predviđeno da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, piše na sajtu Auto-moto saveza Srbije.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U tom navedenom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Pravilnik se primenjuje od maja 2012. godine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου