Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Beogradska filharmonija u Omanu


FoNet | ponedeljak, 28.12.2015. | 15:58

Orkestar Beogradske filharmonije dočekaće Novu 2016. godinu u Omanu, na obali Arapskog poluostrva, na koncertu u velelepnoj Kraljevskoj operi Muskat
Uz dirigenta Davida Livaja, solisti su violinistkinja Ana Tifu, italijanska zvezda mlađe generacije, tenor Mihael Šade, stalni član Bečke državne opere i gost velikih operskih kuća poput Metropolitena i Minhenske opera, i sopran Fatma Said, mlada nada egipatske klasične muzike i stipendista Milanske Skale.
Na koncertu koji će se održati u novogodišnjoj noći, filharmoničari izvode popularne numere iz opereta i mjuzikala Lehara, Štrausa, Herberta i Rodžersa, uz atraktivan violinski nastup sa delima Sarasatea i Montija.
Posebno mesto na programu će imati i Balkanska simfonijska igra br. 2, Konstantina Blagojevića koji je violista Beogradske filharmonije, navodi se u saopštenju.
"Mnogo sam srećan što sam upoznao fantastičnu Beogradsku filharmoniju, sa kojom sam održao dva Novogodišnja koncerta za beogradsku publiku, sa programom koji sam izvodio prvi put. U Oman idemo sa drugačijim repertoarom koji sam mnogo puta izvodio", rekao je dirigent Dejvid Livaj.
Filharmonija nastupa u glamuroznoj Kraljevskoj operskoj kući u Muskatu koja je izgrađena na inicijativu sultana Kabosa bin Saida, velikog zaljubljenika u klasičnu muziku.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....