Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το σχέδιο των αναρχικών για να κάψουν την Αθήνα


Το υπόγειο -δίπλα σε καφενείο- στην οδό Τσαμάδου, οι δύο γιάφκες στη Ζαίμη και το υπαίθριο οπλοστάσιο με τις εκατοντάδες μολότοφ στο λόφο του Στρέφη, ήταν τα τρία σημεία από τα οποία σχεδίαζαν οι ομάδες των σκληρών αναρχικών να κάψουν την Αθήνα και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, στο όνομα της επετείου για τη συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 
 
Η Ασφαλεια κατάφερε το πρωί της Κυριακής να εντοπίσει και να απενεργοποιήσει το υπαίθριο οπλοστάσιο με τις 112 μολότοφ στου Στρέφη, να φθάσει αργά το βράδυ – παρά τα αντίμετρα των αναρχικών με τους τσιλιαδόρους και τα κωδικοποιημένα σήματα – με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο που είχαν εκπονήσει οι ομάδες των σκληρών αναρχικών για να κάψουν την Αθήνα. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, αν και εντόπισαν τα δύο υπόγεια διαμερίσματα στην οδό Ζαΐμη, δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παγιδευτούν από τους αναρχικούς και έτσι αρκέστηκαν στη διακριτική επιτήρηση τους.
 
Αξίζει να τονισθεί ότι οι μολότοφ και οι φωτοβολίδες που υπήρχαν στα δύο αυτά ορμητήρια που όμως είχαν «λοκαριστεί» από την Αστυνομία να αντέξουν μέχρι  τη μία το βράδυ στον πόλεμο με τους άνδρες των ΜΑΤ. 
 
Συνολικά στην επιχείρηση «Εξάρχεια» που κράτησε 24 ώρες,  χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τη συγκεκριμένη «ζώνη» 1200 αστυνομικοί ενώ κύριο μέλημα τους ήταν να τους «κλειδώσουν» στην πλατεία για να μην επεκταθούν στο κέντρο της πόλης όπως  επίσης και να μην έχουν πρόσβαση στις πολυκατοικίες χρησιμοποιώντας τις ταράτσες ως ορμητήρια για να πετάνε βόμβες μολότοφ και βαριά αντικείμενα στους αστυνομικούς. Όπως αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας στο υπόγειο της Τσαμαδού και τα δυο υπόγεια της Ζαίμη υπήρχαν εκατοντάδες μολότοφ, μπιτόνια με βενζίνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άδεια μπουκάλια μπύρας ικανά να κάψουν όλη την Αθήνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....