Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Drama na letu za Beograd: Jordanac pokušao da sruši avion, rukometaši Vojvodine ga spriječili

Rukometaši Vojvodine sprečili su incident u avionu na letu iz Frankfurta za Beograd prevoznika Lufthanze, saznaje RTV.


FOTO: Nezavisne
Do incidenta je došlo kad je jordanski državljanin pokušao je da upadne u kokpit Lufthanzinog aviona na letu Frankfurt - Beograd. Avion je bezbijedno sleteo, a Jordanca je preuzela policija, koja ga trenutno saslušava.
Predsjednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV, da je putnik koji je izazvao problem izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja, a negdje na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je spriječilo kabinsko osoblje, pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.
“Laken je želeo da otvorio vrata i izazove haos. Sve vrijeme je govorio kako je izgubio razum i da želi da svi odemo kod Alaha. Situacija je bila napeta. Nesreća je, srećom, sprečena. Lakena su obuzdali igrači rukometnog kluba Vojvodina i avion je bezbedno sleteo u Beograd", kaže izvor "Kurira".
Ostali putnici nisu ni znali šta se dešava, kaže Đukić.
Putnik je smješten u biznis klasu, do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.
Avion je bezbjedno sleteo u 12 i 45, a ostali putnici saznali su za incident tek nakon što im je to na aerodromu saopštila policija.
Inače, kako RTV nezvanično saznaje, putnik koji je izazvao incident je Jordanac i preziva se Loken.
Rukometaši Vojvodine vraćali su se sa gostovanja u Portu, gdje su sinoć igrali utakmicu Lige šampiona.
Drama je započela na nebu iznad Austrije, kada je problematični Jordanac, sa američkim pasošem, zaprijetio da će otvoriti vrata aviona.
Po okončanju drame, prema prvim informacijama, kako prenose beogradski mediji, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na beograski aerodrom, kako je bilo planirano.
Po slijetanju, policija je ušla u avion i izvela problematičnog putnika iz aviona, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, gdje je u toku njegovo saslušanje.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες