Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Bivsi agent CIA.....

Bivši agent CIA-e: Plaćali smo političarima da raspiruju mržnju između naroda u Jugoslaviji
Screenshot: YouTube

BIVŠI agent CIA-e Robert Baer otkrio je u intervjuu za Web Tribune kako su agenti podmićivali stranke i političare koji su poticali mržnju među nacijama tijekom 1990.-ih.

"Sletjeli smo 12. siječnja 1991. u Sarajevo. Zadatak nam je bio da pripazimo na navodne teroriste srpske nacionalnosti, koji bi trebali napasti Sarajevo. Dobili smo dosje da grupa po imenu 'Vrhovna Srbija' planira izvesti bombaške napade na ključne zgrade u Sarajevu zbog želje da Bosna izađe iz tadašnje Jugoslavije", priča Baer.

Dodaje da ih je CIA prevarila te da takva grupa nije uopće postojala. "Imali smo zadatak da upozoravamo i da širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno punili smo im glavu da će Srbi napasti", kazao je.

Kazao je da je nakon dva tjedna za njega ta operacija završena te je prebačen u Sloveniju, gdje je dobio instrukcije da je Slovenija spremna proglasiti nezavisnost.

"Dobili smo novac, nekoliko milijuna dolara, uz taj novac mi smo financirali razne nevladine organizacije, opozicijske stranke i razne političare koji su raspirivali mržnju", kaže.

Dodaje da su neki agenti CIA-e, koji su odbili širiti propagandu protiv Srba u Jugoslaviji, samo nestali, ali i da mnogi agenti nisu bili ni svjesni što zapravo rade.

Propaganda je imala za cilj posvađati države i da se one odvoje od matične Jugoslavije. Morali smo izabrati žrtveno janje, a Srbija je izabrana jer je na neki način bila nasljednica Jugoslavije", dodaje. Upitan da nabroji političare koji su bili plaćeni od strane CIA-e, kazao je da su među njima bili Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου