Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η Σερβία πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές

 




Βελιγράδι.

Στη Σερβία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλεξαντάρ Βούτσιτς,  στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που έγινε υπό την ηγεσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.


Ο Βούτσιτς είπε ότι έλαβε την απόφαση για μια νέα επιβεβαίωση της λαϊκής βούλησης, αφού τα πολιτικά κόμματα μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις και «οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία πρέπει να υλοποιηθούν έως το 2020 για να ανοίξουν οι θύρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  για να είμαστε μια αξιόπιστη χώρα- συνομιλητής».

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια νέα εντολή μέχρι το 2020 για έχει η Σερβία τη δυνατότητα, τα εχέγγυα  και το χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις.

Προέβη σε επίθεση  εναντίον ‘κατεστημένων’,  που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της Σερβίας:
«Στη συνεδρίαση του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος αναδείχθηκε η σθεναρή δύναμη μας στο σπάσιμο των μπλοκ των μεγιστάνων, των πολιτικών και των εγκληματιών που δεν ενδιαφέρονται για τη Σερβία και δεν θέλουν να προχωρήσει στην πρόοδο μέσω των αλλαγών. Ξεκινήσαμε μία σύγκρουση μαζί τους, καθώς αυτοί  ενδιαφέρονται μόνο για τον προσωπικό πλουτισμό τους», είπε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς.
Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, επίσημη ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, όπως σημειώνουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αυτή θα είναι η 24η Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....