Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Novosađani već počeli proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru


Novosadska „Tržnica”, uz pomoć ugostiteljskih objekata na Ribljoj pijaci, organizovala je tradicionalnu dnevnu žurku povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru.
Foto: Robert Getel / RAS Srbija
Pred mnogoborojnim okupljenim građanima nastupio je rok sastav „Green Line Band”
- Kao što je “Tržnica” deo raznih manifestacija poput Noći muzeja, tokom koje Riblju pijacu poseti na stotine građana, tako se nadamo da će i proslava Nove godine po Julijanskom kalendaru prerasti u tradiciju. Treći put zaredom organizujemo uvertiru pred doček Nove godine, a kao i ove tako i prethodnih godina u proslavi nam se pridružilo na desetine ljudi – rekao je Miloš Tubić direktor “Tržnice”.
Foto: Robert Getel / RAS Srbija
Dok su na pijaci Novosađani uživali u zvucima rok sastava, u nekoliko ulica u samom centru grada atmosferu su dodatno zagrejali trubači.
Foto: Robert Getel / RAS Srbija
- Završene su sve obaveze i zabava može da počne. Došla sam na dnevnu žurku u nekoliko kafića, a potom idem kući da se spremim za doček. Žurka će biti nastavljena u centru grada na Trgu slobode - kaže Novosađanka koju smo zatekli.
U pojedinim kafićima sada već tradicionalno organizovane su i dnevne žurke, kao uvertira pred proslavu Nove godine po Julijanskom kalendaru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...