Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Otkazi grčkim službenicima zbog lažnih diploma


Više službenika u parlamentu otpušteno je kada je ustanovljeno da su falsifikovali diplome i svedočanstva. Savetnik bivšeg premijera bez dana studija lagao je da je studirao u inostranstvu. Sve se to dogodilo u Grčkoj.
6
A- A A+
diploma Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock
Sedmoro službenika Skupštine Grčke otpušteno je pošto je utvrđeno da su se zaposlili ili napredovali zahvaljujući lažnim diplomama i svedočanstvima, javio je večeras atinski radio SKAI.
Zvanični naučni savetnik u kabinetu bivšeg premijera Kostasa Simitisa od 2011. je bio službenik bez dana studija, mada je tvrdio da je univerzitet završio u inostranstvu, ali to nije uspeo da dokaže, utvrdila je skupštinska komisija.
Ispostavilo se da lažno svedočanstvo srednje škole ima jedna daktilografkinja koja je u skupštini radila punih 20 godina - od 1996. dok danas nije otpuštena sa posla. 

Lažno srednjoškolsko svedočantsvo je podneo i jedan od šefova skupštinske računovodstvene službe, kao i dvojica pripadnika skupštinskog obezbeđenja, dok su druga dvojica policajaca sebi "popravila" ocene u svedočanstvima, radi unapređenja u službi.
Procedura provere sumnjivih diploma i svedočanastava skupštinskog osoblja započela je pre nekoliko godina, a danas su prvi put donete odluke o otpuštanju.
Računajući i danas objavljene, u proceduri je ukupno 15 potvrđenih slučajeva falsifikata svedočanastava i diploma koji su svi upućeni i tužilaštvu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....