Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Savet vozačima da ne voze bez zimske opreme


Tanjug | nedelja, 03.01.2016. | 12:08

Javno komunalno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da voze veoma oprezno zbog niskih temperatura i mogućnosti stvaranja poledice
Na putevima u Srbiji kolovozi su uglavnom vlažni, posebno u nižim predelima zemlje, a sneg je visok do pet centimetara i uglavnom raskvašen, navodi se u saopštenju.

Za Beograd se danas predviđa vetrovito i veoma hladno vreme sa snegom i temperature od minus pet do minus tri stepena. U čitavoj Srbiji očekuje se oblačno vreme sa snegom i vetrom.

Minimalna temperatura će biti od minus osam do nula stepeni, dok će najviša dnevna temperatura u Srbiji biti od minus sedam do nula stepeni na jugu.

Zbog kiše može doći do formiranja poledice u jugozapadnim delovima Srbije, dok se veća količina snega očekuje u centralnim i južnim krajevima uz formiranje snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara.

Kako se navodi, najopterećeniji putni pravci u Srbiji su petlja Feketić prema granici sa Mađarskom, zatim put Feketić - Novi Sad, gde je kolovoz vlažan, ali nema snega, deonica od petlje Beška do petlje Novi Banovci gde put pogoršavaju vlažan drum i sneg.

Kao opterećeni putni pravci naveden je i deo puta od Bubanj Potoka do Male Kopašnice, zatim u Beogradu na delu od petlje Dobanovci do petlje Zmaj i kao problematičan deo naveden je put od granice sa Hrvatskom (Batrovci) do petlje Dobanovci.

Slab do umeren sneg pada u gotovo celoj Srbiji, a u toku jutra se može očekivati još ponegde i kiša koja se može lediti pri tlu i tako stvarati dodatni problem vozačima, uglavnom u jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Na Batrovcima se čeka oko četiri sata
Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, osim na prelazu Batrovci gde je došlo do priliva većeg broja vozila i čeka se oko četiri sata na izlasku iz zemlje, dok se na graničnom prelazu Šid beleži zadržavanje od oko 45 minuta. Očekuje se pojačan saobraćaj tokom dana što može izazvati duža zadržavanja.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren je GP Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila. Radno vreme ovog graničnog prelaza je od 7.00-19.00 časova isključivo za putnička vozila.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima:

- Granica PZP Užice/Novi Pazar - Sjenica - Novi Pazar,

- državna granica sa BiH (prelaz Trbušnica-Šepak)-Loznica-Osečina-Valjevo

- Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica

- Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva-Šabačka Kamenica-Donje

- Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka

- Jošanička Banja-Kopaonik

- Koceljeva (veza sa državnim putem 21)-Valjevska Kamenica

- Novi Pazar-Deževa-Šaronje-Odvraćenica

- Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar-Duga Poljana-Rasno-Karajukića Bunari

- Ugao-državna granica sa Crnom

Od 19. novembra 2015. nastavljeni su radovi zbog čega je došlo do izvesne izmene u

režimu obavljanja saobraćaja na državnom putu IB i državnom putu IA reda (budući autoput E75).

Saobraćaj se sa postojećeg državnog puta IB reda preusmerava na novoizgradjenu levu traku autoputa E75, u dužini od 750 m, u blizini mesta Mala Kopašnica.

Iz smera Subotice ka Beogradu jedini izlaz sa državnog puta I A reda broj 1(autoputa E-75) za Novi Sad će biti moguć prolaskom kroz naplatnu stanicu Novi Sad-Sever dok traju radovi. Privremeno isključenje kod Temerinske petlje će trajno biti zatvoreno.

Zbog izgradnje puta IA reda (autoput E/75) u zoni radova Grdelica-Carišina dolina ograničeno kretanje vozila

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...