Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ.......

Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Καταγγέλλεται ως Συνεργάτης Ανθελληνικών Συμφερόντων
Γράφει ο Χρήστος Καλογερόπουλος - Βαλκάνιος
Έχει εδώ και πολύ καιρό που έχει αρχίσει προσπάθεια εκ μέρους της Αλβανικής Κυβέρνησης να αποσπάσει παράνομα τις περιούσιες των Ελλήνων της Χιμάρας και να δοθούν σε Αλβανούς εποίκους που για αυτό το λόγο μετακινούνται στην περιοχή αλλά και σε μεγάλα συμφέροντα της Αλβανίας. Έχουμε με σειρά άρθρων μας στο παρελθόν επισημάνει το θέμα και μάλιστα καλούσαμε την Ελληνική πολιτεία να πάρει θέση καταγγέλλοντας αυτή την εθνοκάθαρση … τόσο στην Αλβανική κυβέρνηση όσο και στην ΕΕ. Μετά από τόσο καιρό με μεγάλη λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα και μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα, ο Έλληνας πρέσβης όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί αλλά σύμφωνα με καταγγελίες έχει βρεθεί και σε ένα παιχνίδι συμφερόντων που δεν βοηθάει καθόλου την Ελληνική υπόθεση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιστοσελίδα της Χιμάρας, αναφέρεται ότι, ‘’ολιγάρχες, μαφιόζοι και υψηλόβαθμα στελέχη στον Αλβανικό κρατικό μηχανισμό έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια αρπαγής των παραθαλάσσιων κτημάτων στην Χιμάρα με διάφορες μεθοδεύσεις και με την νομική υποστήριξη του Αλβανικού κράτος. Ο μεγαλύτερος καταπατητής στην Χιμάρα είναι ο μεγαλοκατασκευαστής Ζαμίρ Μάνε, ο όποιος έχει καταφέρει να αρπάξει ένα κτήμα 278.000 τμ στην παραλία του χωριού Παλάσα (στο Δραλαίο) με την έγκριση και την στήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης που έχει εγκρίνει και άδεια για την οικοδόμηση ενός τεράστιου οικισμού. Την καταπάτηση του Ζαμίρ Μάνε έχουν καταγγείλει δημοσίως πολλές οργανώσεις καθώς και η τοπική μειονότητα με άρθρα με όλα τα απαραίτητα ντοκουμέντα. Για όλα αυτά που βεβαίως οφείλει να γνωρίζει και η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει τίποτα απολύτως. Απεναντίας στις 9 Ιανουαρίου, ο κ. Ροκανάς εμφανίστηκε σε ένα ρεπορτάζ 35 λεπτών σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Αλβανίας, παρουσιάζοντας την νέα κατοικία του Πρέσβη στα περίχωρα των Τιράνων. Η νέα κατοικία του βρίσκετε σε ένα συγκρότημα με πανάκριβες βίλες και ο πρέσβης με την οικογένεια του μετακόμισαν εκεί προσφάτως. Το ρεπορτάζ δείχνει την χλιδάτη ζωή του πρέσβη στην νέα του βίλα αξίας 750.000 ευρώ !!!!!! στα περίχωρα των Τιράνων. Όμως η είδηση δεν είναι αυτή αλλά ότι το συγκρότημα και η βίλα που έχει μετακομίσει η οικογένεια του κ. Ροκανά, ανήκει στον κ. Ζαμίρ Μάνε. Δηλαδή το υπέρογκο ενοίκιο που πληρώνεται απ' την Ελληνική Κυβέρνηση για την βίλα, πάει στην τσέπη του καταπατητή της Χιμάρας Ζαμίρ Μάνε. Και όχι μόνο, ο Ζαμίρ Μάνε είναι και μεγαλομέτοχος στο τηλεοπτικό κανάλι το οποίο ετοίμασε και προέβαλε το ρεπορτάζ με την χλιδάτη ζωή του κ. Ροκάνα στην νέα του βίλα.
Θεωρούμε ότι ο Έλληνας Πρέσβης, μετά τις καταγγελίες, θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του και όχι μόνο να αλλάξει τόπο διαμονής, αλλά και να στηρίξει ενεργά τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και σε συνεργασία με την Ελληνική πολιτεία τον άνισο αγώνα που δίνει η Ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα με το διεφθαρμένο Αλβανικό κράτος.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ ΜεσόγειοΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...