Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εκλογικά βιβλιάρια ή διαβατήρια;

Του Κώστα Στούπα
1) Εκλογικά βιβλιάρια ή διαβατήρια;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, το κραχ της χρηματιστηριακής αγοράς τις τελευταίες μέρες προεξοφλεί δραχμή ή εκλογές και χάος. Σε γενικές γραμμές δεν έχει άδικο, οι ψευτοαριστερές αυταπάτες, η μνημειώδης ανικανότητα στοιχειώδους διαχείρισης και οι αποκαλύψεις της ηθικής εξαχρείωσης του θιάσου του κ. Τσίπρα που παριστάνει την κυβέρνηση, έχουν αυξήσει το ρίσκο πολιτικής αστάθειας της χώρας κατακόρυφα.
Αρκετοί άνθρωποι της αγοράς και της οικονομίας με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις είναι πιο αισιόδοξοι από μένα σε σχέση με την πορεία της χώρας. Βασίζουν την αισιοδοξία τους αυτή στην κοινή λογική πως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα κάνουν τουλάχιστον αυτό που τους υποδεικνύει το "Κουαρτέτο", γιατί κάθε άλλη επιλογή θα είχε κατ’ αρχήν καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους.
Η δική μου πεποίθηση για το σύμφυρμα που έχει έρθει στην εξουσία είναι πως δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των όσων λέει και κάνει στην οικονομία και τη διεθνή θέση της χώρας. To κόμμα της εξουσίας το απαρτίζουν περιθωριακοί ακτιβιστές με εμμονικές αριστερίστικες απόψεις της δεκαετίας του ’70 από τη μία και το βαθύ παρακράτος κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ από την άλλη που εμπεριέχει ό,τι χειρότερο διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός και ο κρατικοδιαιτισμός.
Πρόκειται για τύπους χαμηλής πολιτικής και ηθικής όσμωσης με πλήρη άγνοια κινδύνου. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 το απέδειξαν αυτό. Όλοι περίμεναν πως μπλοφάρουν και θα πάνε σε συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν οι τράπεζες και έπεσαν έξω… Από άγνοια κινδύνου έκαναν το αντίθετο με αποτέλεσμα όλοι να πέσουν έξω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου