Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

«Τσουνάμι» 3 εκ. μεταναστών έτοιμο στην Τουρκία για να περάσει στην Ελλάδα

«Τσουνάμι» 3 εκ. μεταναστών έτοιμο στην Τουρκία για να περάσει στην Ελλάδα
Πηγή: REUTERS/Fotis Plegas
Αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία και περιμένουν το "πράσινο φως" από τους διακινητές για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Η "κόλαση" της Ειδομένης" που τους περιμένει, τους φαίνεται ως κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με ανταποκρίσεις Τούρκων δημοσιογράφων.

O αριθμός των καταγεγραμμένων Σύρων σε όλη την Τουρκία ανέρχεται στους 2.587.000 και μαζί με τους Αφγανούς, Ιρακινούς και Πακιστανούς ο αριθμός αυτός φτάνει τα τρία εκατομμύρια, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ που επικαλείται την Χουριέτ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι Σύροι, που συνωστίζονται στα παλιά σπίτια της συνοικίας του Μπασμανέ, στη Σμύρνη.
Πολλοί και οι μετανάστες, Αφγανοί και Πακιστανοί οι περισσότεροι, που ζουν στα παράλια της Σμύρνης, αυτοί σε παλιά εγκαταλειμμένα συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχεία.
Επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας, ακόμα και για κάθε νεογέννητο παιδί και σπίτι δωρεάν, υπόσχονται οι μεταφορείς και τους λένε πως θα τα αποκτήσουν αμέσως μετά το πέρασμα, σε μια διαδικασία λίγων μόλις ημερών, όταν θα φτάσουν στη Γερμανία, αναφερόμενοι στις πρόνοιες που έχει το γερμανικό δίκαιο για τους πρόσφυγες. "Μια μέρα στη Χίο ή στη Μυτιλήνη, άλλο λίγο, μια δυο μέρες στην Αθήνα και μετά πέρασμα με τραίνο στη Γερμανία", αναφέρεται στο δημοσίευμα της Χουριέτ. "Όταν τους δείχνεις στο κινητό φωτογραφίες από την κατάσταση στην Ελλάδα ή στην Ειδομένη απαντάνε πως όχι δεν είναι έτσι. Ο άνθρωπος που εμπιστεύονται είναι ο μεταφορέας που εμπιστεύονται και είναι εξαρτημένοι από αυτόν", αναφέρει το δημοσίευμα του Χουριέτ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου