Χθες, 17 Μαρτίου, στις 17 μ.μ., τοπική ώρα, διοργανώθηκε από διάφορους φορείς μια μεγάλη αντινατοϊκή  διαμαρτυρία  στο Βελιγράδι, με σκοπό την αποφυγή εισόδου της χώρας στην νατοϊκή συμμαχία .
Επιπλέον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν και στην επέτειο  των θυμάτων του  πογκρόμ που οργανώθηκε από τους Αλβανούς στο Κοσυφοπέδιο  και τα Μετόχια, και το οποίο έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου του 2004, έχοντας ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό χιλιάδων Σέρβων πολιτών, αναφέρει σχετικό ΜΜΕ.
Οι χιλιάδες Σέρβοι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στα  χιλιάδες  θύματα των αιματηρών ταραχών στο Κοσσυφοπέδιο , τα οποία δεν έχουν ξεχαστεί

Κάθε  Μάρτιο στις 17,  ο σερβικός λαός πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης κατά  των εγκληματικών ενεργειών του ΝΑΤΟ αλλά των  αρτιοτήτων  του AKSH  (Αλβανικού  Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου), ανέφεραν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου .
«Αυτά τα εγκλήματα δεν θα ξεχαστούν  και δεν θα συγχωρεθούν ποτέ», φώναξε  ένας από τους συμμετέχοντες στις πολυάριθμες διαδηλώσεις στο Βελιγράδι .
Протест-в-Белграде-3
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συλλαλητήριο κυμάτιζαν σερβικές και ρωσικές  σημαίες, καθώς και η σημαία της αυτόνομης δημοκρατίας του Λουγκάνσκ  στην ανατολική Ουκρανία.
Στο τέλος της διαμαρτυρίας, οι χιλιάδες συμμετέχοντες  βάδισαν από την κεντρική πλατεία του καθεδρικού  ναού του Αγίου Σάββα. Περνώντας από το σερβικό κοινοβούλιο, οι πολίτες φώναζαν: «Το ΝΑΤΟ, έξω από την Σερβία!», «Είστε εγκληματίες!». Στόχος των διαδηλωτών ήταν κυρίως ο νυν πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λόγω της γνωστής  φιλοδυτικής στάσης του .
Η Σερβία πρέπει να αποτελεί « πρότυπο» για την πατρίδα μας και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την σημερινή οικτρή κατάσταση στην χώρα.
Όπως έπραξε η Νέα Τάξη Πραγμάτων  με την Σερβία που αφού  πρώτα την χρεοκόπησαν, μετά την απομόνωσαν και στο τέλος την βομβάρδισαν ανηλεώς, το ίδιο θα πράξει με την Ελλάδα. Την Σερβία στην συνέχεια την «ακρωτηρίασαν» με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου καθιστώντας την χώρα ένα « φάντασμα» του παρελθόντος.
Πάσα ομοιότης  με αυτά που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από αληθινή.
Πρώτα μας  χρεοκόπησαν, στην συνέχεια μας αλλάζουν τις κυβερνήσεις « σαν τα πουκάμισα» μέχρι να περάσουν όλα τα σχέδια τους και πάρουν τα πάντα . Στην συνέχεια μας «γεμίζουν» με χιλιάδες λαθρομετανάστες ενώ στο τέλος θα προσπαθήσουν να μας « ακρωτηριάσουν» την Δυτική Θράκη και ενδεχομένως κάποιο νησί στα Δωδεκάνησα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ορατό πλέον.
Επειδή τίποτα δεν τυχαίο , τα ίδια έπραξαν  οι ίδιες δυνάμεις και κατά την περίοδο της κατοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Σερβία , για αυτό και η ιστορία αποτελεί θεμελιώδη επιστήμη για κάθε ανεξάρτητο κράτος .