Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

U Grčkoj će besplatno da letuje 200 mališana

Zahvaljujući Hristosu Aleksopulosu, iz Pomoravlja, siromašna deca će ići na more

ĆUPRIJA - Oko 200 mališana bez roditelja, te male žrtve nasilja i deca iz porodica slabog materijalnog stanja u Pomoravlju, koja nikada nisu bila na moru, tokom avgusta i septembra će besplatno letovati u kampovima nekoliko primorskih gradova širom Grčke.

- Dok sam boravio u svojoj matičnoj zemlji, dugo sam razmišljao kako da tu decu otrgnem iz zagrljaja samoće. Shvatio sam da, zahvaljujući razumevanju nekoliko primorskih opština, mogu da im omogućim bar zračak živopisnog morskog plavetnila i druženje sa decom iz moje domovine. S obzirom na to da će letovanje imati i edukativni karakter, deca će moći da nauče nešto o našoj istoriji i kulturi, ali i naš jezik - kaže Hristos Aleksopulos, direktor regionalnog Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji, ali i profesor anatomije ovdašnje Visoke medicinske škole, te socijalni radnik.
Ovaj plemeniti čovek je uspeo da obezbedi smeštaj, ali su problem postali troškovi prevoza, pa su na potezu lokalne samouprave iz gradova odakle su mališani koje život nije mazio...
Dogodine će, najavljuje Aleksopulos, na ovaj vid letovanja moći i deca iz čitave Srbije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου