Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

СИНОД ОДЛУЧИО: Патријарх Иринеј и делегација СПЦ иду на Крит!

Србија Друштво
БЕОГРАД - Свети атхијерејски Синод Српске православне цркве одлучио је на данашњој седници да делегација СПЦ на целу са патријархом Иринејем учествује на заседању Светог и великог Сабора на Криту.

Међу српским архијерејима било је подељених мишљења око тога треба ли учествовати на свеправославном заседању ,будући да су четири помесне цркве – бугарска,грузијска, руска и антиохијска патријаршија – најавиле да неће учествовати, као и да је и српска црква имала одређене примедбе на организацију сабора и предсаборске документе. Ипак, како се незванично сазнаје у Патријаршији у Београду, СПЦ ће и на самом Сабору подсетити на своје замерке, а наводно ће уколико оне не буду узете у обзир бити спремна чак и да напусти заседање.
Српска црква међу последњима је одлучивала о свом учешћу на Криту, а патријарх српски Иринеј и висока делегација састављена од српских архијереја требало би сутра да допутује на ово грчко острво.
Извор: Политика

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....