Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Вучић: Србија никада више неће бити на ивици банкротсва

Премијер Србије Александар Вучић истакао је данас, у разговору са новим шефом Канцеларије ММФ у Србији Себастијаном Сосом и Кимом Даехангом, који предаје ову дужност, да Србија никада више неће бити на ивици банкротства.
„Захваљујући предузетим економским мерама и спроведеним реформама, Србија никада више неће бити на ивици банкротства, већ на путу напретка. Наш циљ је да обезбедимо бољи животни стандард свих грађана Србије”, рекао је Вучић, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.
Вучић је, пожелевши добродошлицу Соси, истакао да ће спровођење програма ММФ бити један од главних економских циљева будуће Владе и додао да очекује наставак успешне сарадње са представницима ММФ.
Премијер је захвалио Даехангу на личној посвећености и помоћи коју је пружио Србији у спровођењу програма ММФ и жељи да подржи економски развој Србије.
Даеханг је истакао да не познаје ниједну земљу у свету која је за само две године успела да смањи буџетски дефицит са осам на два одсто БДП.
Он је посебно нагласио да је импресиониран лидерством премијера Вучића и његовом храброшћу да увек каже истину грађанима Србије, ма колико она била болна.
Даеханг је додао да је Србија научила да мења себе и да види напредак у успостављању институционалне и личне дисциплине Владе Србије и њених представника.
Соса је, у својству новог шефа Канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији, захвалио премијеру Вучићу на пријему и посвећености наставку пута који је зацртао Ким Даеханг као велики пријатељ Републике Србије.
Он се сагласио са оценом да је Србија на добром економском и политичком реформском путу. (Танјуг)

Вучић се састао са потпредседницом украјинске владе

Председник Владе Србије Александар Вучић и потпредседница Владе Украјине Ивана Климпуш-Цинцадзе разговарали су данас у Београду о билатералним односима и сагласили се да је важно да руководства Србије и Украјине међусобно подржавају територијални интегритет двеју земаља.
Премијер Вучић је истакао да се нада унапређењу економских односа и нагласио да је ове године повећана робна размена између Србије и Украјине, али недовољно с обзиром на економске потенцијале двеју земаља, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.
Он је нагласио да је неопходно радити на јачању туризма, посебно након отварања директне линије Београд-Кијев компаније „Ер Србија”.
Саговорници су истакли и потребу потписивања споразума о слободној трговинској размени, додаје се у саопштењу.
Потпредседница украјинске Владе Ивана Климпуш-Цинцадзе честитала је премијеру Вучићу победу на парламентарим изборима и отварање поглавља у процесу евроинтеграција.
Она је додала да обе земље имају исти циљ, а то је чланство у Европској унији истакавши важност међусобне подршке на европском путу.
Тема сусрета био је и Бизнис форум који ће у октобру бити одржан у Кијеву уз сарадњу привредних комора, истиче се у саопштењ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου