Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ίβιτσα Ντάτσιτς: Τα μέλη που αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο να επανεξετάσουν τη θέση τους

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς κάλεσε τις χώρες που αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

 Προέτρεψε επίσης τις χώρες που δεν το έχουν ακόμη αναγνωρίσει να μην υποκύψουν σε πιέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα διευκολύνει το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα «Vzglyad».
«Καλώ τις χώρες  που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, να μην υποκύψουν στην πίεση και να διατηρήσουν την προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ντάτσιτς, αναφερόμενος στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ως επιβεβαίωση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.
Τόνισε ακόμη ότι «το διεθνές δίκαιο είναι καθολικό και ισχύει για όλους» καθώς οι παραβιάσεις του «με αυτό  που αντιμετώπισε η Σερβία το 1998 και το 1999, μπορεί να το αντιμετωπίσει οποιαδήποτε χώρα», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
«Καλώ όλες τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να επανεξετάσουν την απόφασή τους για την αντιμετώπιση των σημαντικών γεγονότων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
 Επέστησε την προσοχή στα δεινά  στα οποία υποβλήθηκε ο σερβικός πληθυσμός, αλλά και τη βεβήλωση  της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι η ημιτελής εκκλησία του «Σωτήρος Χριστού» στην Πρίστινα, χρησιμοποιείται ως δημόσια τουαλέτα και για γυρίσματα ταινίας βίντεο από γυμνούς ποπ τραγουδιστές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες