Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

U školskim klupama Meksikanci, Islanđani, Tajlanđani...


Dvadesetak srednjoškolaca sa četiri kontinenta u petak dolazi u Srbiju, gde će kao učesnici programa interkulturalne razmene provesti narednu školsku godinu.
Foto: M. Jošida / RAS Srbija
Dvanaest devojaka i devet mladića uzrasta od 16 do 18 godina u Srbiju dolaze sa željom da upoznaju naš način života, kulturu i običaje, nauče jezik, steknu nove prijatelje, ali i da nama približe kulturu zemelja iz kojih dolaze.
Umesto u Belgiji, Brazilu, Meksiku, SAD-u, Španiji, Turskoj, Islandu i Tajlandu, odakle dolaze, školsku godinu započeće u klupama lokalnih škola u Aranđelovcu, Beogradu, Velikom Gradištu, Ivanjici, Vrbasu, Čačku...
Po dolasku u Srbiju, učenici će provesti dva dana na pripremnom seminaru u Beogradu, a u nedelju će po njih doći porodice koje će im biti domaćini. Sve njih tokom godine očekuje veliki broj aktivnosti koje organizuju članovi - volonteri Interkulture.
Ovaj program razmene realizuje Interkultura, u saradnji sa AFS Interkulturalni programi i Evropskom federacijom za interkultualno učenje, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Interkulturu su 2008. godine osnovali ljudi koji su i sami učestvovali u AFS programima razmene, a od tada je na godišnje i tromesečne programe razmene iz Srbije otišlo 48 učenika, dok je u njoj boravilo 35 stranih učenika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες