Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

СКРНАВЉЕЊЕ ХРАМА: Нова провокација код цркве у Приштини

ИСКРА на Фејсбуку
Фото: РТРС
Фото: РТРС
Група студената приштинског Универзитета окачила је на недовршени Храм Христа Спаситеља у Приштини пано којим тражи његово претварање у „музеј жртава Милошевићевог режима на Косову“.
„Тражимо да објекат подигнут насиљем Милошевића, у кампу Универзитета, буде претворен у музеј који ће да представља масакар и геноцид који је починила Србија на Косову“, написано је на паноу, на којем су и фотографије настрадалих Албанаца током сукоба, преноси РТС.
Наводи се да се група студената која је окачила пано представља као организација „Студентска демократија“. Студентима су се данас придружила и два старија Албанца, носећи свој билборд са фотографијама, како тврде, албанских жртава, истовремено истичући заставе Албаније и Сједињених Америчких Држава. Један од њих је новинарима рекао да недовршену цркву Христа Спаситеља треба срушити.
РТС подсјећа да је ово трећи пут да се јавно демонстрира негодовање према православној цркви у Приштини, а коју су монаси, свештенство и вјерници Епархије рашко-призренске претходно очистили и средили двориште порте, покушавајући да је заштите од претварања у јавни нужник, мјесто бескућника.
Полиција је на једном од ранијих скупова привела неколико студената, али их је недуго затим иослободила. Полиција је и данас била присутна испред цркве, али није ометала акцију студената. Студенти су се, пошто су окачили пано, удаљили, а полиција није уклонила постављени пано.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....