Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Rusi napravili specijalno borbeno vozilo za brzo uništavanje NATO trupa



Radovi na stvaranju najnovijeg borbenog vozila BMD-5 su završeni u Rusiji.

To je rečeno na međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Armi-2016,“ od strane predstavnika Volgogradskog traktornog zavoda, pišu RIA novosti.
Izvor Agencije je napomenuo da su u oblikovanju mašine programeri vođeni trendovima koji su nastali u zemljama NATO-a i istočne Azije. Što znači da će novi ruski BMD biti borbeno vozilo na prednji pogon sa posadom smeštenom u oklopnom trupu.

Sagovornik je objasnio da su osnove uzete od BMP-3 “Dragoon.“ Novo vozilo će imati isti borbeni odeljak sa 30-milimetarskim topom i 100 mm lanserom sa “Falcon“ znamenitostima, opremljeno daljinomerima, kao i televizijom i kanalima sa termo slikom.
Istovremeno, po ideji programera, sva posada i trupe će biti smeštene unutar kućišta, iza odeljka transmisijskog motora, što će obezbediti dodatnu zaštitu.
Povećan obim useljivosti vozila olakšava kretanje posade i vojnika, kao i smeštanje ličnih stvari. Veliki otvor na zadnjem delu omogućava brz i bezbedan izlaz kroz otvorene rampe, rekao je stručnjak.

Podsetimo se da je BMP-3M “Dragoon“, koji je predstavljao osnovu za razvoj novih vozila osnovan u “Specijanom birou dizajna mašinogradnje“ koji je deo kompanije “traktornog zavoda“. Njegov agregat je četvorotaktni motor tipa UTD-32 sa kapacitetom od 816 konjskih snaga sa turbo punjačem.
Osim borbenog modula “100+30“, “Dragoon“ je opremljen sa kompleksom aktivne zaštite “arena-e“, koja obezbeđuje zaštitu od neprijateljskih pratećih i nepratećih anti-tenkovskih raketa i granata.
Sistem kontrole paljbe omogućava da automatski detektuje, prati i napadne mete u pokretu. Raspon raspoznavanja meta kao što je tenk je 4.500 metara.
Webtribune.rs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου