Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Контролори лета у Грчкој отказали штрајкове

субота, 08.10.2016. у 20:34

(Фото Ројтерс)
АТИНА – Контролори лета у Грчкој објавили су вечерас да су „у задњи час” отказали низ једнодневних штрајкова, који су најавили у знак протеста против нацрта закона који предвиђа промене у раду Агенције за цивилну авијацију, након састанка са грчцким министром саобраћаја Христосом Спирцисом.
Они су у саопштењу навели да им је Спирцис обећао промене у нацрту тог закона, јавио је АП.
„Након конструктивног и искреног дијалога са министром, током којег је дао нека разјашњења, али и обећања, удружење је одлуцило да откаже најављене 24-очасовне штрајкове”, наводи се у саопштењу, преноси АФП.
Контролори лета у Грчкој најавили су раније да ће сутра започети први од четири 24-часовна штрајка у знак протеста против нацрта закона који предвиђа промене у раду Агенције за цивилну авијацију, а то значи да у Грчкој током четири дана ниједан авион неће слетети нити полетети.
Најављено је да са грчких аеродрома неће бити полетања нити слетања сутра, у понедељак, среду и четвртак, односно 9, 10, 12. и 13. октобра.
Штрајкачи су тражили да одређени чланови спорног предлога закона, који такође предвиђа успостављање нове агенције за цивилну авијацију која ће имати улогу контролора, буду повучени, пренео је грчки лист „Катимерини”.
Грчки судови су у прошлости повремено интервенисали у циљу спречавања дугих или ненајављених штрајкова контролора лета, објашњавајући то разлозима националне безбедности, преноси Танјуг.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

  Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе...