Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο! Τουλάχιστον 9 νεκροί και 50 τραυματίες -

Φορτηγό έπεσε σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη κόσμο, στο Βερολίνο
- Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση
- Το περιστατικό θυμίζει το "χτύπημα" στη Νίκαια της Γαλλίας
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εφιαλτικές μνήμες από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου 2016, "ξύπνησαν" το βράδυ της Δευτέρας.
Ένα φορτηγό εισέβαλε σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη κόσμο, στο Βερολίνο, σκορπίζοντας τον θάνατο. Η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Το "χτύπημα" έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που είχε γίνει στη γαλλική πόλη, όπου ήταν σε εξέλιξη ο εορτασμός για την πτώση της Βαστίλης. Εκείνο το βράδυ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν.

Πολλοί νεκροί, 50 τραυματίες στο κέντρο του Βερολίνου: Επίθεση τρομοκρατών με φορτηγό

Photo via Twitter, @blueseasons99Photo via Twitter, @blueseasons99


ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες μετά την επίθεση που διέπραξε ένας οδηγός φορτηγού πέφτοντας πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη βερολινέζικη εφημερίδα, οι πρώτες ενδείξεις κατατείνουν στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο οδηγός του φορτηγού τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει τη σύλληψη μέχρι στιγμής.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Για πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, τουλάχιστον πενήντα, κάνει λόγο στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost.
Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.
ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο απόψε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, γνωστοποίησε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Γερμανίας.
Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.
Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.
19/12/2016 22:08 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Βερολίνο, Germany

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...