Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

EVROPI PRETI KRVAVI BOŽIĆ: Svi u pripravnosti, očekuje se veliki teror, narod u strahu!

Pregovarači zemalja članica Evropske unije i Evropskog parlamenta postigli su privremeni dogovor o jačanju kontrole kupovine i prodaje vatrenog oružja, sa ciljem da se teroristima oteža nabavka oružja.
turska- bomba- napad- teroristi
Nakon niza terorističkih napada u Evropi, strahuje se da će tokom katoličkog Božića uslediti još krvooprolića.
Reforma je pokrenuta posle napada u Parizu prošle godine, a stroži propisi treba da spreče terorističke i kriminalne organizacije da dođu do oružja. U tom cilju biće uvedeno i obeležavanje osnovnih komponenti oružja. Prema predloženim izmenama propisa iz 1991, građani više neće moći da poseduju neke vrste poluautomatskog oružja.
Prema rečima slovačkog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinjaka, čija zemlja predsedava EU, dogovor je bio nužan nakon niza terorističkih napada u Evropi kako bi se uklonili nedostaci sadašnjih evropskih zakona o vatrenom naoružanju.
– Ovaj dogovor osigurava jaču kontrolu, što će pomoći u sprečavanju terorista i kriminalnih organizacija da se domognu vatrenog naoružanja – dodao je Kalinjak.
Taj privremeni dogovor treba da bude potvrđen na sednici EP i Saveta EU

Nova pravila uključuju zabranu poluatomatskog oružja za civilnu upotrebu, mada ne u meri u kojoj je to predložila Evropska komisija, koja je tražila potpunu zabranu najopasnijeg poluutomatskog oružja, među kojima je i “kalašnjikov”. Tom predlogu EK, koji je došao nakon terorističkih napada u Parizu prošle godine, jako se protivila industrija, navodeći da će time biti oštećeni oni koji nemaju zle namere.
Predsednik EK Žan-Klod Junker je rekao da se EK borila za ambiciozan dogovor kako bi se smanjila opasnost od pucnjave po školama, letnim kampovima ili od terorističkih napada koji se izvode zakonski pribavljenim oružjem.
– Mi smo želeli još jaču kontrolu, ali uveren sam i da ovaj dogovor predstavlja prekretnicu u kontrolu naoružanja u EU – rekao je on.
Zbog napada u Berlinu tokom božićnog vašara u ponedeljak uveče, kada je stradalo 12 ljudi, ulice ispred Bakingemske palate biće od danas zatvorene tokom smene stražara

Al Nusra front objavio pismo na internetu i preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora
Policija je navela da je ta mera neophodna zbog toga što ta lokacija privlači veliki broj posetilaca, prenosi AFP. Zatvaranje ulica je bilo svakako planirano, ali su te mere uvedene ranije zbog napada u Berlinu.
– Uz zatvaranje ulica, biće i dodatnih sigurnosnih mera kako bi se osigurala bezbednost stražara – naveli su.
Policija je dodala i da razmatraju još neke bezbednosne mere, jer je procenjeno da je vrlo moguće da dođe do terorističkog napada.

Moskovska policija je najavila je danas da će koristiti kamione da bi blokirala delove grada u kojima se odvijaju praznična javna okupljanja i time ih zaštitila od terorističkih napada, poput onog u Berlinu.
– Teški kamioni će biti upotrebljeni da bi se zaustavio saobraćaj na glavnim raskrsnicama koje vode ka mestima javnih okupljanja – izjavio je šef moskovske policije Viktor Kovaljenko.
On je dodao da su u moskovskoj policiji “videli šta se događa u svetu” i da se kamioni koriste za napade, preneo je AFP.
Nema sumnje da će ovaj Božić biti najnapetiji zbog straha od mogućeg terorističkog napada. Sve države Evrope ubrzano rade na pojačavanju bezbednosti na javnim mestima, a pojedini stručnjaci najavljuju da će doći do još napada.
(Telegraf.rs)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...