Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

СРБИЈА: Ледени дани се настављају, обустављена пловидба на Дунаву и Сави


ИСКРА на Фејсбуку
Фото: РТРС
Ледени дани у Србији се настављају. Снијег пада у читавој земљи, а престаће послије подне. Сви путни правци су проходни, кажу у АМСС али снијег, сметови и јак вјетар већ су донијели невоље многим дијеловима земље.
Саобраћај се обавља отежано, а камионима са приколицом забрањен је прилаз Копаонику и Гочу. Због отежаног саобраћаја, возачима се савјетује опрезна вожња и обавезна зимска опрема.
У најхладнијем дијелу Србије, Сјеници, јуче је измјерено минус 33. Мада нема вјетра и снијега, многа села и даље су блокирана.
У Лесковцу је било минус 25, а ванредна ситуација је у Медвеђи, јер су планинска села одсјечена. Тако је и у 24 села општине Власотинце, а не може се ни до десетак села у Владичином Хану.
Замјеник начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић рекао је за РТС да је евакуисано 120 грађана и 70 возила и да је током ноћи било потребе за интервенцијом на територији Новог Пазара, Горњег Милановца и Сокобање. Према његовим ријечима, углавном се радило о лицима којима је требала медицинска помоћ.
Припадници Горске службе спашавања саопштили су да су у недјељу успјешно спасили жену (76) из села Рдова код Владичиног Хана, којој је пукао чир на желуцу. Како се наводи у саопштењу, спасиоци су успјели да се пробију до завијаног села, а затим су жену транспортовали теренским возилима до мјеста гдје се налазила екипа Хитне помоћи.
У Блацу, које се налази између Копаоника и Јастрепца, снијег прави проблеме. Предсједник општине Зоран Јозић каже да је механизација на терену, али су сметови преко три метра, што отежава рашчишћавање. Каже да има заселака до којих не могу да дођу.
Снијег од ноћас пада и у Београду, те су многи бескућници потражили смјештај у Прихватилишту за одрасла и стара лица, гдје су примљени сви који су затражили помоћ.
Велика Морава је залеђена, а због леда је обустављена пловидба на Дунаву и Сави

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες