Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η Σερβία θα ζητήσει από τη Γαλλία την έκδοση του Χαραντινάι





«Βούτσιτς: Θα επιδιώξουμε την έκδοση του Χαραντινάι»


Ιανουάριος 5, 2017. 12:38


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα, ότι η Σερβία θα επιδιώξει την έκδοση από τη  Γαλλία του Ραμούς Χαραντινάι, κατά του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και ελπίζει  η Γαλλία να συναινέσει σε αυτό γιατί, όπως είπε, το δίκαιο βρίσκεται από την πολιτική.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας ‘Politika’, ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις της Γαλλίας:


 «Το ζήτημα αυτό μας ενδιαφέρει και θα δούμε πως θα πάει», προσθέτοντας ότι από το γεγονός ότι ο νόμος βρίσκεται πάνω από την πολιτική, δεν θα ήθελε να δει τη Γαλλία να μην είναι έτσι.


Δήλωσε ακόμη, ότι  υπάρχουν πολλά στοιχεία που ενοχοποιούν τον Χαραντινάι και θα ήταν πολύ ασυνήθιστο η Γαλλία να μην συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, κρατώντας πολιτική στάση.
Επιπλέον, είπε, ότι εάν αυτό δεν γίνει (αρνηθεί την έκδοση η Γαλλία) τότε και η Σερβία θα ενεργήσει  παρόμοια.


Ο Βούτσιτς τόνισε ότι ο Ραμούς Χαραντινάι έχει κατηγορηθεί για «πολλαπλά εγκλήματα από την Γκόντιανε (Глођана) έως τη λίμνη Ράντονιτς (Радоњићког).



Τόνισε ότι αυτό είναι ένας άνθρωπος που Χαραντινάι είχε κατηγορηθεί για «πολλά εγκλήματα, από Glodjane στη λίμνη Ράντονιτς."


«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος, να ανατρέψει την απόφαση του ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες