Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

TAČI SPREMA RAT PROTIV SRBIJE! Priština prekršila dogovor i ZVECKA ORUŽJEM!

Kosovski predsednik poručio da je Priština spremna da uđe u oružani sukob ako se Beograd približi “granici Kosova”
Samo nekoliko sati pošto je u Briselu glumio mirotvorca, kosovski predsednik Hašim Tači žestoko je udario po Srbiji i optužio je da naoružava Srbe na severu Kosova. On je poručio i da je Priština odlučna da uđe u oružani sukob sa Srbijom ukoliko se Beograd na bilo koji način približi „granici republike Kosovo“.
– Kosovo je spremno da odgovori na sve provokacije. Imamo informaciju da je u vozu bilo oružja i pripadnika obučenih paravojnih jedinica koji su nameravali da uđu na Kosovo i destabilizuju ga – izjavio je Tači u intervjuu za albanski servis nemačkog radija Dojče vele.
Brisel da reaguje
Na zapaljive izjave kosovskog predsednika, prema našim saznanjima, reagovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji je zatražio od visoke predstavnice EU Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor, već da žele po svaku cenu da ugroze krhki mir i stabilnost.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za Kurir da Tači priča gluposti i da pokazuje da ga baš briga za dogovore. On naglašava da ovakve zapaljive izjave unose nestabilnost u region.
– To što priča Tači su gluposti. Valjda bi neko od međunarodnih faktora primetio to oružje o kojem on priča. Pa nisu to praćke koje možeš da staviš u džep. To su izjave koje destabilizuju region, i to posle sastanka kod Mogerinijeve, što pokazuje da Albance ne interesuje dijalog, niti poštuju ono što se u dijalogu dogovori – poručuje šef srpske diplomatije.

I predsednik Tomislav Nikolić odbacio je Tačijeve navode i naglasio da Evropu treba da brinu njegove zapaljive izjave. Kako je rekao, EU treba samo da jasno kaže da to neće tolerisati.
Apsurdne tvrdnje
– Apsolutno je apsurdno tvrditi da Srbija želi da anektira sever KiM. Suštinski, to je nemoguće jer se KiM nalazi u Srbiji – izjavio je Nikolić.
Političar Slobodan Vuksanović o Tačijevim napadima kaže da u ovom trenutku albanskoj strani odgovara svaka vrsta zaoštravanja.
– Oni bi najviše želeli rat. U svakom drugom epilogu oni ne mogu da dođu do svojih ciljeva. U politici je kompromis idealno rešenje, a do njega se ne dolazi ratom – naglasio je Vuksanović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες