Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Στίβος: Στο Βελιγράδι το Ευρωπαϊκό Κλειστού του 2017

To Βελιγράδι με την εκπληκτική Kombank Arena κέρδισε για 2η φορά στην ιστορία του την διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Κλειστού Στίβου, που θα τους κάνει τον Μάρτιο του 2017.
Για την  ακρίβεια το 1969 είχαν διοργανωθεί οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στην Χάλα Μπεογκράντσκα, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει προ τετραετίας (1966) στο Ντόρτμουντ, αλλά από την επόμενη διοργάνωση, το 1970 στην Βιέννη, πήραν την σημερινή τους ονομασία, ως Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, διεξάγονται ανά διετία (εμβόλιμα έχουν μπει πλέον οι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος).
Δικαίως λοιπόν οι Σέρβοι, ως Σέρβοι πλέον κι όχι ως Γιουγκοσλάβοι, πανηγυρίζουν για την ανάληψη της εν λόγω διοργάνωσης του 2017, γιατί έτσι δίνουν άλλη διάσταση στην αξιοποίηση του Σταδίου πολλαπλών χρήσεων, που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Εδωσαν μάχη ο Ντράγκουτιν Τόπιτς (στην φωτό μαζί με άλλους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας), με τους Πολωνούς, που ήθελαν τους αγώνες στην ιστορική πόλη του Τορούν, την πόλη του Κοπέρνικου, και τελικά τα κατάφεραν θαυμάσια.
Το ίδιο έκαναν και οι Γεωργιανοί, με το υπέροχο ολοκαίνουργιο Στάδιο τους, που πήραν έναντι του Ριέτι της Ιταλίας, τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων του 2016. Με τις αποφάσεις της αυτές, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που συνεδρίασε στην παλιά της έδρα στην Φρανκφούρτη, θέλει να δώσει μια καινούργια δυναμική διοργανώσεων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες, με επικεφαλής την Ρωσία και το Αζερμπιαϊτζάν, που θα διοργανώσει του χρόνου στο Μπακού τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες όλων των αθλημάτων.
Αλλωστε και η πριν από το Βελιγράδι διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Κλειστού Στίβου του 2015, θα γίνει σε ανατολικοευρωπαϊκή πόλη, ήτοι στην Πράγα και στην εντυπωσιακή Ο2 Αρένα. Ως γνωστόν από το 2012 και μετά και οι Τούρκοι με την δικιά τους Αρένα στην Πόλη, μετά το Παγκόσμιο κλειστού, έχουν να το λένε, ότι μπήκαν στο επίκεντρο των μεγάλων διοργανώσεων του Στίβου.
Στην Αρένα του Βελιγραδίου, η οποία από το 2010 και μετά έχει μετονομαστεί σε Kombank Arena , είναι χωρητικότητας 24.500 θεατών, αλλά για τον Στίβο θα φθάσει μέχρι τις 16.500, έχει διοργανώσει με χωρητικότητα 20.000 θεατών την Eurovision του 2008, αλλά και νωρίτερα το 2005 το EuroBasket και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλέϊ ανδρών, το 2007 διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο το Ευρωπαϊκό του πινγκ πονγκ και το αντίστοιχο του Τζούντο, ενώ το 2009 έγιναν οι τελετές έναρξης και λήξης της Πανεπιστημιάδας, αλλά και οι αγώνες του μπάσκετ της εν λόγω διοργάνωσης.
Εχουν γίνει ακόμη αγώνες τένις για το Federation Cup, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χάντμπολ γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Γυναικών του Χάντμπολ την επόμενη χρονιά (2013), όπως και οι αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα στο μπάσκετ.
Φυσικά στον ίδιο χώρο έχουν γίνει και πολλές συναυλίες μεγάλων ονομάτων τους μουσικού θεάματος, από τον Μπομπ Ντύλαν και την Μονσεράτ Καμπαγιέ, από τους Αϊρον Μάίντεν και τον Τζό Κόκερ ή τον Λέοναρντ Κοέν, από τους Νικ Κέίβ, Λένι Κράβιτς, Αλίσια Κις, Ζαν Μισέλ Ζαρ και Ερικ Κλάπτον, μέχρι 50 Σέντ και Τομ Τζόουνς, αλλα΄και την Μπιγιονσέ, που θα ξανακάνει συναυλία εκεί εντός της σεζόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...