Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Evo kako GMO hrana utiče na smanjenje stanovništva


24 februara 2017

584422_060108c1_f GMO 3254
Prošle godine je došlo do spajanja niza GMO agrobiznis korporacija širom sveta. To je praktično stvorilo alarmantanu koncentraciju korporativne moći u rukama tri korporativne grupe.
Prvo je nemački Bajer AG (Bayer AG) prijateljski preuzeo Monsanto. Razlog za to je što se Monsanto u javnosti doživljava kao čisto zlo i povezuje se sa svim lošim o GMO, što i jeste tako. To je bio teret čitavog GMO projekta. Zato je pritrčao da pomogne Bajer, čiji je imidž drugačiji i nema veze sa opasnostima – aspirin i dobra firma. A to je, u stvari, firma koja je 1880. godine izmislila heroin, a tokom Drugog svetskog rata pravila gas za gasne komore u Aušvicu. To je jedna od najprljavijih poljoprivrednih kompanija u svetu, iza koje stoji niz ubistava i pesticida koji desetkuju kolonije pčela i mnoge druge stvari, koje su od suštinskog značaja za život i prirodu.
HemKina (ChemChina)– kineski državni hemijski gigant – je, iz nekog razloga preuzeo švajcarsku firmu Svis Singenta (Swiss Syngenta), koja pravi otrov za korov.
Dalje, Dou Kemikals (Dow Chemicals) i Dipon (Du Pont) su spojili svoje biznise.
Dakle, imamo tri gigantske korporacijske grupe širom sveta, koje kontrolišu genetski modifikovani deo lanca ljudske ishrane. Koliko su opasni GMO usevi i što se više prodaju, postaje sve očiglednije da hemikalije, koje po ugovoru moraju da se koriste u gajenju tih GMO semena su hemikalije koje prave iste te korporacije. Prema ugovorima se zahteva da, ako kupite Raundap Redi (Roundup Ready) seme soje ili kukuruza, morate koristiti Monsantov (sada Bajerov) Raundap (Roundup) herbicid.
Tako sve ovo zajedno daje GMO industriji mnogo veću korporativnu moć nego ikada, i to je vrlo uznemirujući trend. Oni vrše pritisak i na briselsku birokratiju. Primer: vodila se ogromna javna kampanja protiv obnavljanja licence Evropske komisije za glifozat. Glifozat je najrasprostranjeniji otrov za korov na svetu. Glifozat je glavni sastojak Monsantovog Raundapa. Drugi sastojci su Monsantova korporativna tajna, ali je njihova kombinacija jedan od najubistvenijih otrova za korov.
Telo Svetske zdravstvene organizacije zaduženo za procenu genetskih opasnosti je donelo prošle godine odluku da je glifozat najverovatniji agens koji uzrokuje rak.
Prošle godine je došlo vreme za automatsko obnavljanje licence – na petnaest godina. Komisija EU za zdravstvo je bila spremna da je automatski obnovi na 15 godina. Evropska agencija za bezbednost prehrambenih proizvoda (EFSA/EFSA), koja je, navodno, odgovorna za zdravlje i bezbednost evropskih građana, preporučila je odobravanje licence zasnovano na nemačkoj studiji Nemačke agencije za bezbednost hrane, koja je jednostavno i 100% nastala iz studija koje joj je dostavila privatna korporacija Monsanto! Dakle, ceo lanac je korumpiran od početka i sve informacije su nameštene. U stvarnosti, testovi su pokazali da čak i minijaturne koncentracije, niže nego što se preporučuju u Evropi i Sjedinjenim državama, glifozat izaziva bolesti bubrega, bolesti jetre i drugih bolesti, koje mogu dovesti do fatalnog ishoda.
Sada, glifozat se može naći u urinu, u vodi za piće u urbanim sredinama, u baštama, podzemnim vodama, i tako dalje. A dospeva i u organizme žena u reproduktivnom dobu, te ga ima i u embrionima. U svemu je!
Komisija EU je napravila kompromis i obnovila licencu na 18 meseci, uprkos peticiji miliona ljudi – što je rekordan broj – i uprkos preporukama vodećih naučnika širom sveta da ne obnovi licencu. Zašto je obnovljena na ovaj period? Jer su Bajer i Monsanto Komisiji rekli da će za 18 meseci biti završeno spajanje ove dve gigantske korporacije, a Bajer će zameniti glifozat drugim, verovatno još smrtonosnijim otrovom, koj nije tako poznat kao glifozat. Dakle, oni jednostavno kupuju vreme. A, to je samo jedan primer.
Na dnevnom redu GMO nisu niti zdravlje, niti bezbednost; ne radi se o povećanju prinosa – to je laž, koja je dokazana ponovljenim testovima u Severnoj Americi i širom sveta. Poljoprivredni prinosi, koristeći GMO biljke, mogu se neznatno povećati prve i druge godine berbe, ali onda nastupa krajnje opadanje prinosa, nakon tri do četiri godine. I ne samo to! Monsanto i drugi GMO giganati su nam obećali da će upotreba hemikalija biti manja, jer GMO biljke odolevaju tim „divnim“ pretnjama. A, u stvari, korov postaje otporan i onda nastaje superkorov, visok 5-6 metara i uguši sve. To je katastrofa. Te se tako to završava što poljoprivrednici na kraju koriste dodatni otrov za korov, kako bi mogli da unište super korov. Čitava ova pomahnitala igra oko genetskog sastava u prirodi je katastrofalna od samog početka.
Stvarni GMO program, koje sam prilično detaljno dokumentovao u knjizi „Seme uništenja“, dolazi od Rokfeler fondacije i potiče od programa eugenike sa početka 20. veka (1920-30.) Fondacija Rokefeler je tokom tridesetih godina prošlog veka, pa sve do izbijanja Drugog svetskog rata, kada je postala i politički sveobuhvatno aktivna, takođe, finansirala i nacističke eugeničke eksperimente Instituta Kajzer Vilhelm u Berlinu i Minhenu. Zašto su to činili? Njihov cilj je bio eliminacija onoga što nazivaju „nepoželjni jedači“. To se zove smanjenje stanovništva.
Nakon Drugog svetskog rata, šef Društva za eugeniku SAD, dobar prijatelj Džona D. Rokfelera, na godišnjoj konferenciji ovog Društva je rekao: „Od danas, novo ime eugenike je genetika“. Štaviše, imajući ovo na umu – genetski inženjering, Projekt ljudskog genoma i tako dalje – sve su to naučne prevare. Ruski naučnici su dokazali da je ceo Projekat ljudskog genoma potpuno zanemario 98% naučno dragocenih podataka u korist 2% potpuno besmislenih podataka i u korist gubljenja milijardi dolara.
Zato su oni opsednuti idejom kako da smanje ljudsku populaciju na način koji ne bi bio tako očigledan, kao što bi jednostavno bilo da idu okolo i masovno sterilišu ljude.
U stvari, oni (Društvo za eugeniku) su to uradili u Centralnoj Americi zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, gde su smućkali neke vakcine koje izazivaju pobačaje kod žena. Pa su žene u reproduktivnom dobu u Centralnoj Americi dobijale ove vakcine protiv tetanusa. Organizacija Katoličke crkve je postala sumnjičava jer su vakcine dobile samo žene, ali ne i muškarci. I otkrili su da se u vakcinama nalazi sastojak koji dovodi do toga da žene ne mogu da zatrudne i rađaju. To je sve prikriveno smanjenje populacije.
To su zapadni patrijarsi koji veruju da su bogovi, koji sede na prestolu sa velikim dostojanstvom i kontrolišu čovečanstvo. Mislim da je to gomila budala, ali imaju taj program genetske manipulacije. To je protiv prirode i hemijski je nestabilno. I moram da čestitam Ruskoj federaciji što je imala hrabrosti i moralnu brigu za sopstveno stanovništvo i zabranila gajenje GMO širom Rusije. To je bio korak napred za čovečanstvo. Nadam se da će Rusija iskoristiti svoj uticaj da Kina uradi sličnu stvar, jer je njihovoj poljoprivredi očajnički potreban neka zdrav ruski uticaj. Ali je korak Rusije da razvija poljoprivredu bez ikakvog GMO uticaja veliki korak za čovečanstvo.
F. Vilijem Engdal / Katehon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου