Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Δικαστήριο Χάγης: Απερρίφθη αίτημα της Βοσνίας κατά της Σερβίας για γενοκτονία




Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε αίτημα για επανεξέταση της απόφασης για τη μήνυση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εναντίον της Σερβίας, στην αμφισβητούμενη  γενοκτονία, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση του Βελιγραδίου (RTS) που προσθέτει ότι με βάση την επιστολή της Χάγης,




 προς τα μέλη της προεδρίας της Β-Ε διαπιστώθηκε ότι η αίτηση για την απόφαση αναθεώρησης δεν υποβλήθηκε από την κατάλληλη αρχή, εκφράζοντας αμφιβολίες σχετικά με την νομιμότητα του εκπροσώπου στο Σαράγεβο, Σακίμπ Σόφτιτς.




Το κροατικό μέλος της προεδρίας της Β-Ε, Ντάγκαν Κόβιτς, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους στο Μόσταρ ότι το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την επανεξέταση της απόφασης.




Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ανέφερε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης είναι σωστή και οποιαδήποτε άλλη θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία της Β-Ε και θα συνέβαλε στην αύξηση των εντάσεων στις σχέσεις με τη Σερβία.




Σημειώνεται διευκρινιστικά ότι το Σακίμπ Σόφτιτς υπέβαλε στις 23 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Δικαστήριο αίτημα επανεξέτασης της απόφασης για τη μήνυση της Β-Ε εναντίον της Σερβίας. Η αίτηση υποβλήθηκε με πρωτοβουλία του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και χωρίς προηγουμένως την συγκατάθεση της Προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες