Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πάνε 15 χρόνια που επισκέπτομαι τη Σερβία και συγκεκριμένα το Βελιγράδι
Πολλά έχουν αλλάξει απο τότε βέβαια για τη χώρα προς το χειρότερο. Δεν ειναι μόνο η οικονομική κρίση(συνηθισμένα τα βουνα απο τα χιόνια-ΒΑΛΚΑΝΙΑ) που τσακίζει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Οχι δεν είναι ούτε το όραμα που δυστυχώς έχασαν οι Σέρβοι. Ούτε σαφώς και η ψυχολογία τους που  καταλαβαινεις αν περπατήσεις 5-6 στενα και συναντήσεις ανθρωπους με σκυμμένα τα κεφάλια, ανέκφραστους χωρίς χαμόγελο (η μπύρα και η rakija είναι η καλύτερη συντροφιά).
.......Είναι η κοροϊδία,  που έχει υποστεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας απο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας όλα αυτα τα χρόνια. Η ….κοροϊδία (πάει σύννεφο) που πολλές φορές μετατρέπεται και σε τρομοκρατία.

Θεωρώ οτι το πολιτικό σύστημα πλέον στη Σερβία είναι 2 και 3 φορές πιο διεφθαρμένο απο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δεν είναι μόνο οι μίζες. Δεν είναι το μαύρο παράνομο χρήμα. Δεν ειναι μονο αυτη η καταραμένη κομμουνιστική νοοτροπία που έχει παραμείνει στη χώρα (τον τσίπρα θα του είχαν στήσει άγαλμα)
Δεν μπορει να το καταλάβει κάποιος αν δεν έχει ζήσει απο κοντά εκλογές στη Σερβία. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νούς αυτο που γίνεται κάθε φορα που η χώρα μπαινει σε διαδικασίες εκλογων και τα γρανάζια του υποκόσμου και της μαφίας της πολιτικής  που παίρνουν μπροστά.

Καθόμουν και παρατηρούσα τους νέους 20-25 ετών μπροστά απο τα stand των πολιτκών κομμάτων στο δρόμο. Πραγματικά ρομποτάκια με τις σημαίες στα χέρια και τα φυλλάδια. Αλλά και την αίτηση. Την αίτηση - υπόσχεση που σου δίνουν πως τάχα μου έτσι και γραφτείς στο κόμμα θα έχεις δουλειά και καλύτερη ζωη.

Σκέφτηκα πραγματικα πόσο τυχεροι θα πρέπει να αισθάνονται όλοι αυτοι που έχουν εγκαταλέιψει τη χώρα και έχουν εγκατασταθει στο εξωτερικό. 

Γνωρίζετε πως για να βρεί κάποιος δουλειά στη Σερβία πρέπει να είναι γραμμένος σε κόμμα? 
Και όχι μονο αυτό. Θα πρέπει αποδεδειγμένα να φέρεις 10-15 ψήφους απο το οικογενειακό σου περιβάλλον για να μπορέσεις να τους πεισεις να μείνεις παραπάνω στη δουλειά που σου βρήκαν αυτοι, και οχι μονο για 3 μήνες, οπως άλλωστε εχεις υπογράψει στην αίτηση. Καλά δεν μιλάμε γι αυτούς οι οποιοι ΔΕΝ  ανήκουν σε καμια πολιτική παράταξη και δεν τους ενδιαφέρει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ο ψυχολογικός πόλεμος που σου κάνουν αλλα και οι απειλές πως θα χάσεις τη δουλεια σου αν δεν πας με αυτους, αν δεν πας με το συστημα με λίγα λόγια.

Μεσημεριάτικα εκει που κοιμάσαι σου χτυπούν το κουδούνι. Ναι ηρθαν κατι μαλακισμένα απο το κόμμα να σου πουλήσουν υποσχέσεις. Νεα παιδια με τον καθ-οδηγητη τους. 

Θέλετε και άλλα?

Η μαφία των οικοδομικών αδειών. Γνωρίζω παρα πολλούς που έχουν χάσει τα σπιτια τους απο τους μαφιόζους(κράτος-δικηγοροι-δημοι)
Η μαφία Των μεγάλων έργων. Κάτι σαν εθνικούς νταβατζήδες - μεγαλοκατασκευαστές. Και οι μίζες είναι μεγάλες. Τρελλά ποσά. 
Να το προχωρήσω.........

Γιατι πρέπει
Όπως και δήποτε να βγεί ο συγκεκριμένος  ? Γιατι να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας? Γιατι όλες οι εξουσίες πάνω του? (αλλά ερντογαν)

(ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

Ξύπνησαν οι Σέρβοι ένα ωραίο πρωί και πηγαν στο περίπτερο να αγοράσουν εφημερίδα. Και αντίκρυσαν αυτο το υπέροχο θέαμα. Πρωτοσέλιδα ολων των εφημερίδων του κυβερνώντος κόμματος(ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΚΙΜ). Φανταστείτε το αντιστοιχο σκηνικό εδώ στην Ελλάδα  τι θα είχε συμβεί....


Όπως και δήποτε να γίνει το project BEOGRAD NA VODI

OK. Που βρέθηκαν όλα αυτα τα λεφτά? Απο που ήρθαν τα κεφάλαια?
Καλά ο λαός πεινάει και εσείς κάθεστε και φέρνετε νερο και ουρανοξύστες στο Βελιγραδι? Με ενοικιαζόμενες κατοικίες που θα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ? Ποιος άραγε θα τις νοικιάζει? Ποιο ειναι το σχέδιο?

Ποιο είναι το σχέδιο που τους χιλιάδες ασιάτες και αφρικανούς που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα?
Κάντε μια βόλτα μετα τις 2 στο κεντρο του βελιγραδίου και θα με θυμηθείτε. Πολλές οι καταγγελιες για βιασμούς κοριτσιών αλλα και κλοπων. Οπως και στην Ελλάδα βεβαια

Αλλα κανείς δεν μιλά. Το σύστημα βλέπετε δεν θέλει τετοια.
ΖΗΤΩ η Πολυπολιτισμικότητα

 Βρέθηκα και στην ΟΥΓΓΑΡΊΑ. Ε.Ε.είναι. Στα σύνορα μετα τη Subotica. Τεράστιος φράχτης με ειδικες δυναμεις της αστυνομιας για παράνομους μεταναστες. Μα Ε.Ε. δεν είναι και αυτοί? Σκέφτομαι.Το μυαλο μου γυρίζει σε ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ......Τι έχουμε κάνει λάθος και δεν μπορούμε να προστατέψουμε τη χώρα? ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ?

 ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

θα το ξαναγράψω . Πραγματικα τυχεροί αυτοί που εφυγαν και ζούν στο εξωτερικό.
Βλέπω εδω τα αδερφια μας τους Σέρβους  που μένουν στην Ελλάδα. Διαφορετική ψυχολογία, διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα. Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Οχι πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε καλά. Σκατά πάνε. 

Αλλά υπάρχει η αισιοδοξία και το φιλότιμο 

Ψηλά το κεφάλι μάγκες

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου