Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η Κυριακή των Βαίων και η κοπτική προέλευση της ονομασίας της

Εαν κανείς πάει το πρωί της Κυριακής των Βαίων σε κάποια εκκλησία των Κοπτών για να παρακολουθήσει την τελετή και τον εορτασμό  της εισόδου  του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, τον περιμένει μιά ευχάριστη έκπληξη. Θα διαπιστώσει πως όλοι οι Κόπτες εισέρχονται θριαμβευτικά στις εκκλησίες τους κρατώντας ανα χείρας μεγάλους κλάδους φοινίκων, τα δε μικρά παιδιά προσέρχονται με μικρότερους κλάδους όμορφα περιπεπλεγμένους σε σχήμα σταυρού. Βέβαια εμείς πηγαίνουμε στην εκκλησία δάφνες γιατί δεν ευδοκιμούν στην Ελλάδα οι φοίνικες.


Σε αυτή λοιπόν την γιορτή, κάποιοι ισλαμοφασίστες ακραίοι τζιχαντιστές έπνιξαν στο αίμα χριστιανικές εκκλησίες σκοτώνοντας πάνω απο 75 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100.
Ο Χριστιανισμός βάλλεται απο παντού. Κυρίως απο πηθίκια του φασιστικού ισλαμ.

Εν όψει της Μ Εβδομάδος τα μάτια μας 14. Φυλάμε εκτος εαυτού και τον διπλανό μας αλλά και την εκκλησία. Συγκροτήστε ομάδες περιφρούρησης και patrol. Σε οτι ύποπτο δείτε, σε ότι ύποπτο ακούσετε, καλέστε τις αρχές.

Το νού σας. Ο Θεός μαζι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...