Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Grci podigli cene a naših stiže još više

EĆINA agencija već je rasprodala aranžmane za predsezonu, a i ove godine destinacija broj jedan je Grčka. U igru se vraćaju Turska i Egipat, omiljene destinacije onih koji vole da letuju u vrhunskim hotelima sa isto takvom uslugom.
- Severni deo Grčke i ove godine je najaktuelniji - priča Vladimir Vlaho iz agencije "Sabra". - Predsezona je uglavnom prodata, a to su ceo maj i prva polovina juna. Putnici traže smeštaj u apartmanima, ali i u hotelima. Od Grčke se traži sve, od Tasosa do Paralije. Cene su različite, tako imamo desetodnevni apartmanski smeštaj i autobuski prevoz za 80 evra. Odmor u hotelima u junu kreće se od 290 evra po osobi, za deset polupansiona bez prevoza. Avio-karta do Soluna je 180 evra, a 60 evra autobus do Halkidikija. Turisti traže i Crnu Goru i Italiju, i to Lido di Jezolo i Rimini. Polupansion, sedam dana, u Riminiju, u hotelu sa tri zvezdice, autobusom, je od 270 evra, dok je avionom oko 370 evra.
Grci su ove godine podigli cene za 10 do 15 odsto, ali je isto toliko poraslo i interesovanje za odmor kod Helena. Kako nam je ispričao Aleksandar Seničić, direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije, bolja je i prodaja letnjih aranžmana za desetak odsto.
- Ukoliko se nastavi ovaj trend, biće bolje nego prošle godine - kaže Seničić. - Raste i interesovanje za Tursku, što je ništa u odnosu na 2015. godinu, ali dosta bolje nego u 2016. Egipat je u predsezoni, u aprilu i maju, rasprodat. I ova destinacija se polako vraća na tržište. Interesovanje za Španiju, Italiju i Bugarsku je konstantno. Veći je i broj gostiju koji idu u Crnu Goru preko agencija, ali i dalje najviše njih odlazi samostalno. Za Hrvatsku je slabo interesovanje. Organizovano godišnje ode oko 2.000 ljudi, ali su procene da tamo individualno letuje između 15.000 i 20.000 turista iz Srbije.
Da je dobro krenula sezona potvrdio nam je i Milan Lainović iz agencije "Belvi". Prema njegovim rečima, ljudi dosta koriste rane rezervacije, da uplate odmore što pre zbog popusta. I ovde je Grčka najtraženija destinacija.
- Ostrva u Grčkoj su izuzetno interesantna - objašnjava Lainović. - Za sada se više traže hoteli nego apartmanski smeštaj, što je jedna od promena i novina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες