Σάββατο 8 Απριλίου 2017

To NATO δεν επιτρέπει τη μεταφορά των ρωσικών MiG-29 στην σερβική Αεροπορία



ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ



12:56

08/04/2017

Share

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας πριν και μετά την εκτόξευση των αμερικανικών Τόμαχοκ κατά συριακής βάσης στην επαρχία Χομς και σε αυτό το πλαίσιο Βουλγαρία και Ρουμανία προχώρησαν σε μια πρωτοφανή εχθρική ενέργεια κατά της Μόσχας και του Βελιγραδίου μη επιτρέποντας τη μεταφορά ρωσικών αεροσκαφών MiG-29 στη Σερβία, εμποδίζοντας προσωρινά τη πραγματοποίηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Σέρβων και Ρώσων.



Η Ρωσία παραχωρεί αυτά τα MigG-29 στην Σερβία στα πλαίσια ενίσχυσης της σερβικής Αεροπορίας λόγω των ταραχών που επικρατούν στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα Σκόπια ως αποτέλεσμα αναβίωσης του σχεδιασμού της «Μεγάλης Αλβανίας»



Η Σερβία έχει έρθει σε αντιπαλότητα με το Κόσοβο το οποίο αποτελεί το λίκνο του σερβικού έθνους και θεωρείται ακόμη σερβική επαρχία, αλλά και με τους Αλβανούς του Τετόβου στα Σκόπια και την ίδια την Αλβανία.



Το Βελιγράδι ανησυχεί επειδή η κοιλάδα του Πρέσεβο εντός της σερβικής επικράτειας έχει πλειοψηφούντα αλβανόφωνο πληθυσμό.



Συγκεκριμένα οι σερβικές ιστοσελίδες «Dnevne» και «InSerbiaInfo» αναφέρουν ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν επιτρέπουν υπερπτήσεις  των MiG-29  που η Ρωσία προσφέρει στη Σερβία σύμφωνα με τοαξιόπιστο Βαλκανικό Περισκόπιο.



Με το δεδομένο αυτό,  τα μαχητικά αεροσκάφη πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και τα τμήματά τους να μεταφερθούν με αεροπορικά φορτία στη Σερβία, όπου θα ανακατασκευασθούν.



Τον Δεκέμβριο του 2016, η Σερβία ανακοίνωσε την αγορά έξι ρωσικών μαχητικών Mig-29 και τη διαπραγμάτευση πυραυλικών συστημάτων Buk από τη Ρωσία.



Ο Σέρβος αναλυτής, Μιροσλάβ Λαζάνσκι, πιστεύει ότι τα αεροπλάνα θα είχαν ήδη παραδοθεί στη Σερβία, εάν η Ρουμανία και η Βουλγαρία είχαν αποδεχθεί τη διέλευσή τους από τον εναέριο χώρο τους.



Ρουμανία και Βουλγαρία είναι χώρες του ΝΑΤΟ και συμμετέχουν και αυτές στον ψυχροπολεμικό σχεδιασμότ ης Συμμαχίας η οποία ακόμα θεωρεί ασφαλές να δημιουργεί παιχνίδια πολέμου με την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσία.



Η κίνηση είναι εχθρική και προς την Σερβία η οποία χρειάζεται άμεσα τα αεροσκάφη αυτά καθώς είναι πολύ πιθανή μια σύγκρουση στην περιοχή.



Ήδη στα Σκόπια σύμφωνα με την σκοπιανή 'Ρεπούμπλικα' «οι πολίτες οργανώνονται εθελοντικά και δημιουργούν καταλόγους για άμεση κινητοποίηση».



Το άρθρο υποστηρίζει ότι «οι πολίτες που δημιουργούν τέτοιες εθελοντικές ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο ‘όταν δοθεί εντολή’».



Το άρθρο αποκαλεί τα μέλη αυτών των ομάδων «φύλακες του κράτους και των θεσμών» και σε περίπτωση που το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM,  «προσπαθήσει να σφετεριστεί τα θεσμικά όργανα θα υπάρξει συνολική αντίδραση».



Την ίδια στιγμή η πρωτοβουλία  για την ενιαία μορφή της χώρας,  στο προφίλ της  στο Facebook δημοσίευσε «διακήρυξη έκτακτης ανάγκης» και ζητά  από τους οπαδούς της «να είστε σε ετοιμότητα, ο χρόνος έρχεται για την τελική νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου