Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Фестивал европског филма НОВИ САД - 



Шеста је година како се Фестивал европског филма одржава у Београду и пет градова Србије (Ниш, Неготин, Шабац, Лесковац, Нови Сад).

У Новом Саду Фестивал европског филма трајаће од 8. до 15. маја, а током осам дана биће приказано 18 филмова из: Србије, Словачке, Белгије, Аустрије, Бугарске, Хрватске, Кипра, Данске, Шведске, Француске, Немачке, Грчке, Италије, Литваније, Холандије и Португалије.


Као и претходних година Фестивал се организује у оквиру манифестација којима се обележава месец и Дан Европе 9. Мај.

Отварање Фестивала европског филма је у понедељак 8. маја 2017. у 18,30 сати у Културном центру Новог Сада, Нови Сад, Католичка порта 5.

Фестивал ће отворити шеф сектора Делегације Европске уније у Србији Никола Бизел. Након кратког видео прилога „60 година од Париских споразума", Фестивал почиње пројекцијом филма из Србије Милоша Радовића „Дневник Машиновође".Исто вече од 21 сат следи приказивање наредног филма немачке продукције документаристички филм Јана Гасмана „Еуропе, схе ловес".

Свако вече биће приказано по два филма (а, једно вече чак три), пројекције су од 19 и 21 сат, улаз је слободан, а карте могу да се подигну у понедељак, као и пре почетка сваке пројекције у Културном центру Новог Сада.

У уторак 9. маја од 19 сати приказује се белгијска драма "Флyинг Хоме", режија Доминик Деруде, а од 21 сат креће филм са Кипра "Члан породице" Мариноса Картикиса.

Словачки документарни филм "Слобода под теретом", Павола Барабаша игра у среда, 10. маја у 19 сати, док је у 21 сати хрватска драма "Халимин пут" , Арсена Атона остоји}а.

Француски документарац "Истрајност", Алис Дио приказује се у четвртак 11. маја од 19 сати, а од 21 публика ће видети аустријски трилер/мистерију "Ноћ од 1000 сати у режији Виргила Видриха.

У петак 12. маја од 19 сати игра грчки филм "Тишина", драма у режији Јоргоса Гикапепаса.

Данска драма 25-час приказује се у суботу 13. маја од 19 сати, режија Сорен Краг Јакобсен. Исти дан од 21 сат игра шведска драма Карин Фален "Штокхолмске приче.

У недељу 14. маја приказује се три филма: Од 18 сати италијанска драма "Ријалити" Матеа Гаронеа; од 20 сати бугарски документарни филм "Ход по ватри" у заједничкој ре'ији Андреја Хадзивасилева и Мелоди Дзилбер; од 21 сат следи холандска романса "Изненађење" Мајк ван Дима.

Фестивал затвара португалска драма која се приказује 15. маја од 19 сати у режији Солвеја Нордлунда и од 21 сат Литванска драма "Деца хотела Америка" Рамундаса Баниониса .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...