Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Robna kuća IKEA biće otvorena 10. avgusta



Robna kuća IKEA u Beogradu biće otvorena 10. avgusta, i to će biti i jubilarna 400. robna kuća IKEA u svetu, piše u saopštenju ove kompanije.
ikea
Kako navode, robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku, 14 km od Trga Slavija, a posetioci će moći da u objektu od preko 30.000 kvadratanih metara da pronađu širok asortiman od oko 9.500 proizvoda. Na raspolaganju će takođe biti, navode iz kompanije, i restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1.200 mesta, kao i punjač za elektromobile u neposrednoj blizini.
U opremanje objekta u Bubanj potoku IKEA je uložila 70 miliona evra i još 10 miliona evra u izgradnju infrastrukture. Šveđani su već zaposlili 246 radnika, a planirano je da do otvaranja bude zaposleno 406 radnika. IKEA u regionu trenutno ima dve robne kuće, u Zagrebu i Bukureštu, a nakon Beograda, planiraju otvaranje i druge robne kuće u Bukureštu i prvu u Ljubljani, a do 2025. godine, kažu iz kompanije, planiraju da imaju ukupno 13 robnih kuća u ovom regionu.
Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 sat, dok će radno vreme restorana biti od 9:30 do 20 sati. Robna kuća IKEA ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta, navode iz ovog preduzeća i kažu da objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju.
Isto tako, navode, robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica, kažu, koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije, ističu oni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες