Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

300.000 dizelaša stiže iz NEMAČKE u SRBIJU?


Ilustracija
foto-ilustracija: pixabay.com

Vozači dizel vozila u naprednijim zemljama Evrope uskoro će svoje automobile morati na parking.

Naime, kako bi što više zaštitili životnu sredinu u Švajcarskoj najavljuju zabranu registracije dizelaša, dok se u Nemačkoj zabranjuje vožnja po velikim gradovima. Otvara se pitanje da li i kakve posledice to može imati po tržište automobila u Srbiji.
Odlaze li dizelaši u prošlost – odgovor zavisi od toga u kojoj državi živite. U Nemačkoj, nova odluka jednog od regionalnih sudova glasi: za sve automobile bez standarda motora EURO 6 – sledi parking. Jedini cilj Nemačke je da u gradovima smanji emisiju štetnih gasova i zaštiti životnu sredinu.
Osim ekološkog aspekta, to je kazna i za proizvođače koji su lažirali testove o emisijama ugljen-dioksida, ali i stimulacija da građani kupe nova vozila, objašnjava za N1 Matija Dagović, sa sajta Polovni automobili.
– Naravno da će ta vozila sa Nemačkog tržišta da nestanu i da dođu do nas, do Crne Gore, Bugarske, Rumunije… Neki će posmatrati to kao ‘još krševa sa Zapada‘ koji dolaze do nas, dok sa druge strane objektivno gledano, ta vozila mogu biti i EURO 5 norma iz 2010. jako dobro održavana, vožena po autoputevima – smatra Dagović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες