Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Subotica - Grad koji ostaje u srcu


SUBOTICA -
Subotica je grad smešten u srcu Panonske ravnice, a smatra se i kapijom Evrope. Na tromeđi između Beograda, Budimpešte i Zagreba, sve posetioce je uvek mamila svojom lepotom i velelepnim građevinama od kojih se izdvaja Gradska kuća.

Subotica je izrasla u grad sa sedam kapija, otvoren i prostran, polegnut u ravnici. Prepoznatljiva je po Gradskoj kući, remek delu secesijske arhitekture i jednom od sedam čudesnih zdanja u Srbiji. Turistima, ali i meštanima, Gradska kuća uvek ostane u srcu.
subotica gradska kuca centar skupstina
RTV (Miloš Janjatović)
Strani turisti kada dođu u Suboticu žele da prođu stazama secesije. Desetine atraktivnih objekata svrstali su Suboticu među najznačajnije secesijske gradove Evrope. Pored Gradske kuće, svojom lepotom sve turiste mami i Rajhlova palata, zgrada Gradskog muzeja, Sinagoga, Biblioteka, katedrala i mnogi drugi objekti.
Sve znamenitosti Subotice objedinjuje pod vedrim nebom pešačka zona u kojoj su smešteni elegantni butici i prijatni kafići koji svojim duhom starih vremena pozivaju turiste. Gurmani imaju priliku da uživaju u vojvođanskim specijalitetima i vinima sa peska.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες