Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Novak Đoković gost na oproštajnoj utakmici Dude Ivkovića


Novak Đoković biće jedan od gostiju na oproštajnoj utakmici legendarnog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića, koja je zakazana za 20. septembar u Atini.

Foto: Miralem Čaušević / Promo Novak Đoković
Đoković dolazi po pozivu Dušana Ivkovića koga izuzetno ceni, poštuje i raduje se prilici da bude njegov gost.
Novak se trenutno nalazi u Njujorku, zbog obaveza prema sponzorima, odakle će otputovati u Atinu.
Na utakmici u Grčkoj sastaće se Olimpijakos, sa kojim je Ivković osvojio dve titule prvaka Evrope i tim sastavljen od najvećih asova evropske košarke.
Utakmica je humanitarnog karaktera, a sav profit bice ravnomerno raspoređen između humanitarne organizacije “Dečiji osmeh" u Grčkoj i Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj u Beogradu za kupovinu opreme i drugih stvari po predlogu ove dve ustanove.
Uoči utakmice legendarnom treneru biće uručeno priznanje "Legenda Evrolige", čime će postati prvi strucnjak u tom društvu gde su asovi poput Dimitrisa Dijamantidisa, Šarunasa Jasikevičijusa, Huana Karlosa Navara, Tea Papalukasa, Ramunasa Šiškauskasa i Mirsada Jahovića.
Na oproštaju Ivkovića biće njegovi bivši igrači Miloš Teodosić, Tomas Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovaće i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.
Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.
Sa državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.


Ivković "Legenda Evrolige", na oproštaju igra i Teodosić
U sredu 20. septembra, tri dana po okončanju Evrobasketa, u Grčkoj će biti priređena svečanost na kojoj će, povodom njegovog odlaska u penziju, Dušan Ivković postati prvi trener - laureat nagrade "Legenda Evrolige".

PRIZNANJE FIBA Ivković ulazi u košarkašku Kuću slavnih
Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je da će legendarni srpski trener Dušan Ivković od 30. septembra biti u Kući slavnih.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Dušan Ivković
U konkurenciji od 150 kandidata za Kuću slavnih, izabrano je šestoro igrača i po jedan trener i tim.
Pored Ivkovića, na listi su se našli Šakil O'Nil, hrvatska košarkaška legenda Toni Kukoč, Miki Berković, Valdis Valters, Pero Kameron i bivša jugoslovenska i bosansko-hercegovačka reprezentativka Razija Mujanović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου