Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

H Σερβία παρέλαβε τα δύο από τα έξι MiG-29 που παραχώρησε δωρεάν η Ρωσία

Αποσυναρμολογημένα έφτασαν στο σερβικό έδαφος τα δυο πρώτα από τα έξι MiG-29 που έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει δωρεάν η Ρωσία στο Βελιγράδι.

Στην τελετή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπατάινιτσα παρέστησαν ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. Τα υπόλοιπα τέσσερα αεροσκάφη αναμένονται έως και τις 20 Οκτωβρίου. Tην ίδια μέρα αναμένεται στην σερβική πρωτεύουσα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

«Ακρως σημαντικά για την άμυνα της χώρας»

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Λιούμπισα Ντίκοβιτς είπε ότι είναι άκρως σημαντικά για την άμυνα της χώρας αυτά τα αεροσκάφη που εντάσσονται στο δυναμικό του στρατού ύστερα από πολλά χρόνια.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά την επίσκεψη του στη Μόσχα το Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα δωρίσει στη χώρα του 6 μαχητικά αεροσκάφη, 30 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα.
Η Μόσχα παραδίδει τα MiGs δωρεάν, αλλά εκτιμάται ότι η αναμόρφωση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών θα κοστίσει στη Σερβία περίπου 236 εκατομμύρια δολάρια.Η Ρωσία έχει επίσης υποσχεθεί την παράδοση 30 τανκς και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...