Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

У прекиду саобраћај Атина - Ламија, колона дуга 14 километара

ГРЧКА ПОД СНЕГОМ


Аутор: Јасмина Павловић Стаменићпетак, 22.12.2017. у 22:40
(Фото Пиксабеј)
Од нашег дописника
Атина - Хиљаде аутомобила је већ сатима завејано на националном путу Атина - Ламија. Колона возила дуга је 14 километара. Полиција је блокира пут и нова возила враћа према Атини.
Најављени снег је, и поред тврдњи да су службе чишћења спремне, створио велике проблеме у целој Грчкој. У поподневним часовима, велика количина снега која је пала у централним и северним деловима земља, изазвала је колапс у саобраћају. Неколико саобраћајних несрећа и исклизнуће са пута блокирали су саобраћај према Ламији и Солуну.
Екипе за чишћење снега нису могле да се пробију тако да се колона из сата у сат повећавала. Полиција је чак обуставила сваки саобраћај и аутомобиле из правца Атине враћала назад, због чега је створена још већа гужва.
Екипе раде на терену, али, по свему судећи, путници ће још много сати остати завејани. Многи возачи негодују јер тврде да их на излазу из Атине нико није благовремено обавештавао шта се дешава на стотом километру.
Слична је ситуација и на Пелопонезу где дува јак ветар и где, такође, стотине аутомобила у колони чекају да машине очисте снег. Мост преко реке Антаријо је затворен због јаког ветра.
Проблема имају и северни делови Атине где је снег завејао планински превој Пендели и где се саобраћај одвија врло отежано, само са ланцима, а неки локални путеви су затворени. Метеоролози најављују нове падавине током ноћи и сутра, па Грци с правом стрепе јер је овај први снег већ створио огромне проблеме и још једном показао да су одговорне службе ипак „ухваћене на спавању“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου