Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΘΕ: Το απόλυτο Βατερλώ κράτους και ιδιωτικών εταιριών



ΠΑΘΕ: Το απόλυτο Βατερλώ κράτους και ιδιωτικών εταιριών
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι Έλληνες πολίτες γίνονται έρμαια της κρατικής αλλά και ιδιωτικής αναλγησίας, αφού οι πολυαναμενόμενες διακοπές των Χριστουγέννων αποδείχτηκαν για δεκάδες χιλιάδες οδηγούς εφιάλτης ταλαιπωρίας, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν ακινητοποιημένοι στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ή να διανύουν ελάχιστα χιλιόμετρα σε διάστημα 6 και πλέον ωρών!

Με το πρώτο χιόνι λοιπόν της χρονιάς και τις πρώτες δυσκολίες που προέκυψαν στο -πανάκριβο και πληρωμένο από τις οικονομίες των Ελλήνων πολιτών- οδικό δίκτυο, σημειώθηκαν εικόνες απόλυτου χάους, με χιλιάδες οχήματα να εγκλωβίζονται σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων, νταλίκες να διπλώνουν και να δυσχεραίνουν την κατάσταση, τα εκχιονιστικά μηχανήματα να τρέχουν και να μη φτάνουν, και, τελικά, τους εκδρομείς να περνούν την πρώτη μέρα της άδειας τους πίσω από το τιμόνι, σχεδόν ακίνητοι.

«Δεν πληρώνω» στα διόδια

Μάλιστα, ενώ τα διόδια στα περισσότερα σημεία είχαν ανοίξει το απόγευμα προκειμένου να μην επιβαρύνονται περαιτέρω οι οδηγοί με ταλαιπωρία αλλά και κόστος, πριν από τη Λαμία οι υπεύθυνοι είχαν το θράσσος να τα λειτουργήσουν κανονικά! Οι αγανακτισμένοι οδηγοί -που βρίσκονταν στο τιμόνι περισσότερο από 5 ώρες- άρχισαν να κορνάρουν ομαδικά διαμαρτυρόμενοι, ενώ πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να πληρώσουν και σήκωναν τις μπάρες!

Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανέτοιμος και απέτυχε, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που κατασκευάσαν και συντηρούν τους δρόμους, λαμβάνοντας διαρκώς μεγάλα αντίτιμα διοδίων, δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν στο ελάχιστο τον ρόλο τους, διαχειριζόμενες μια δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση πέρα για πέρα προβλέψιμη, αφού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τα καιρικά φαινόμενα από τα μέσα της εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде

  🇷🇸🇨🇳 Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде Кинески лидер посетиће Србију у мају током европске т...