Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η Ρωσία δίνει όπλα στη Σερβία, κερδίζει βάση “φιλοξενίας δυνάμεων”…


Η Σερβία διαπραγματεύεται την αγορά στρατιωτικών ελικοπτέρων από τη Ρωσία και μια σειρά άλλων οπλικών συστημάτων, σε μια επιλογή που αμφισβητεί ευθέως τη βούληση της Ουάσιγκτον για να «πειστούν» τα βαλκανικά κράτη να απομακρυνθούν από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας.
Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Βούλιν δήλωσε ότι η υψηλού επιπέδου διμερής στρατιωτική συνεργασία αποφασίστηκε στην συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, Πούτιν και Βούτσιτς κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα, την προηγούμενη εβδομάδα

Ο Βούλν δήλωσε πως πρόκειται να αγοραστούν έξι ελικόπτερα Mi-17. Παράλληλα όμως θα δημιουργηθεί και μια νέα βάση για τα ελικόπτερα αυτά στην οποία θα υπάρχει και ρωσικό προσωπικό. Έτσι η Ρωσία θα αποκτήσει και επίσημα, στρατιωτική παρουσία στην Σερβία.
Σέρβοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως συζητήθηκε και η αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων Buk-M1 και Buk-M2, αλλά και έξι επιπλέον μαχητικών MiG-29, ενώ ίσως προχωρήσει και η προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας S-300 από τη Λευκορωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου